CUMHUR İTTİKATINI BİRİLERİ İMHA ETMEYE ÇALIŞIYOR

28 Haziran 2019 Cuma 16:35

CUMHUR İTTİKATINI BİRİLERİ İMHA ETMEYE ÇALIŞIYOR

CUMHUR İTTİKATINI BİRİLERİ İMHA ETMEYE ÇALIŞIYOR

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Aday tanıtım toplantısına katılan Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhur ittifakının bozulması için birilerinin kendilerinin oy kaybetmesini beklediğini ve halkı sokağa dökmek istediklerini ifade etti. Enginyurt ayrıca, CHP ve İYİ Partinin HDP’ ye destek verdiğini iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’e yüklendi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt,31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Sözlerine “Washington’da, Brüksel’de Tel Aviv’de ellerini ovuşturarak bekleyenler Türkiye’de ki seçimlerde Cumhur İttifakının yüzde ellinin altına düşmesini bekliyor” diyerek başlayan Enginyurt “31 Mart’ta Washington’da, Brüksel’de Tel Aviv’de ellerini ovuşturarak bekleyenler Türkiye’de ki seçimlerde Cumhur İttifakının yüzde ellinin altına düşmesini bekliyor. Oyunlarını hayata geçirmek için büyük bir fırsat kolluyorlar. Hedefleri ve gayeleri belli. Hedefleri belediyeleri kazanmak değil. Niyetleri, yüzde ellinin altına düştüğü zaman Cumhur ittifakı, kanlı katil Trump, bir tweet Türkiye için atacak ve diyecek ki ‘Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin birlikte kurduğu Cumhur ittifakı geçerliliğini yitirmiş, haltan gerekli oyu alamamıştır. Öyleyse Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkanlıktan aldım, yerine Kemal Kılıçdaroğlu’nu getirdim’ diyecek. Ve o gece sokaklarda yüzbinlerce insan tıpkı Fransa’da olduğu gibi sokağa dökülecek, 5 bin TIR silahla güneyde bekletilen PYD’li, YPG’li vatan hainleri Türkiye’ye yönelik saldırıya geçecek. Ama unuttukları bir şey var. Liderimizin de gördüğü budur. Unuttukları şey şu ola ki, o gün sokağa birileri döküldüğünde bu vatanın evlatları tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi vatana ve devlere sahip çıkacak. Bu da Türkiye’de kardeş kavgası bir kaos çıkarmak için en önemli mihenk taşı olacaktır. İşte biz Milliyetçi Hareketçiler olarak onun içindir, 31 Mart’ta ki seçimlerde Cumhur İttifakı dedik”

 

CUMHUR İTTİKATINI BİRİLERİ İMHA ETMEYE ÇALIŞIYOR

 

Cumhur ittifakına verilen destek ile ilgili sürekli olarak sosyal medyadan kendilerine saldırıda bulunulduğunu iddia eden Enginyurt “ Bizim Cumhur İttifakı değişimiz maalesef birileri tarafından adeta fitne ile fesatla, dedikodu ile gıybet ile imha edilmeye çalışılıyor. Biz Cumhur ittifakı dedikçe sosyal medyada gece yarısı karısından boşanmış, ucuz şarabı çekip parayı ne kadar kaybetmiş yavşak varsa bizim aleyhimize yazılar yazıyor. Neymiş efendim, bu Ak Partililer bize neler demiş neler. Bu Recep Tayyip Erdoğan bize neler söylemiş neler. Biz nasıl bunlarla bir araya gelmişiz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bize çok şey demiştir. Dedi de. Ak Partililer bizlere çok şey dediler. Doğrudur. Ama biz de Mekke müftüsü değiliz ki. Onlardan geri kalmadık. Bir dedilerse beş dedik”

 

SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

 

15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından yapılan darbe girişimine karşı tüm Türkiye’nin tek vücut olduğuna dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin darbe gecesi söylediği sözleri hatırlattı. Enginyurt konuşmasında “Bir 15 Temmuz’u hep birlikte yaşadık. 15 Temmuz günü bütün Türkiye’nin gördüğü Pensilvanya’ da ki sümüklü şerefsizin alçak çocukları bu ülkede darbe yapmaya kalktı. Ve o gün liderimiz Devlet Bahçeli dedi ki ‘Darbeler hukuksuzdur. Darbeler kanunsuzdur. Darbeler namussuzdur. Darbelere karşı Ak Parti hükümetinin ve devletin yanındayız’ dedi. Ve o gün bütün Milliyetçiler ve ülkücüler olarak darbeye karşı hepimiz sokakta omuz omuza diye slogan atıyor, tankların altına ve tankların üstüne bozkurt selamları ile çıkıyor bu memleketi bölmek ve parçalamak isteyenlere şehadeti şerbet diye içercesine mücadele etmekten geri durmadık. İşte o gün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatan mevzu bahisse gerisi teferruattır’ dediği gibi ve Mevlana’nın ‘Geçmiş geçmişte kaldı cancağızım. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım’ dediği gibi yeni şeyler söylemeye başladık”

 

CHO VE İYİ PARTİ GENEL BAŞKANLARINA YÜKLENDİ

 

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt konuşmasının son bölümünde HDP’ ye destel verdiğini iddia ettiği CHP ve İYİ Parti genel başkanlarına yüklendi. Enginyurt konuşmasında “Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verenler. İyi Parti’nin yanında bende eskiden ülkücüydüm diyenler. Bende Türk Milliyetçisiyim diyenler. Şimdi buradan sormak isterim. Batı ‘da Ak Parti ve MHP’ ye kaybettireceğiz, Kürdistan’da kazanacağız diyen HDP ile iş birliği yaptınız.  HDP’lilerin binlercesi CHP listelerinden belediye meclis üyesi oldu. Meral Akşener denen kötülüklerin anası Iğdır’da Cumhur ittifakını destekliyorum dedi. HDP’nin belediye başkanı iki gün önce ‘Meral Akşener kardeşime teşekkür ederim. İYİ Partililer de HDP’yi destekliyor’ dedi. Buradan sormak isterim. Kemal Kılıçdaroğlu’na sormak, Meral Akşener’e sormak isterim. Hakikaten Milliyetçi, Ulusalcı ve Atatürkçü iseniz, CHP Cumhuriyeti kuran parti ise ki öyledir, öyle ise HDP’nin Kürdistan ve Kürdistan’da kazanacağız diye vatan haini vekillerine niye tek laf etmediniz? ‘Hadi oradan lan, burası Türkiye’dir, Kürdistan yoktur’ niye demediniz” dedi.

 

 

Yorumlar