ARAS: ‘CHP TEK VÜCUD, TEK YÜREK’

28 Haziran 2019 Cuma 02:15

  ARAS: ‘CHP TEK VÜCUD, TEK YÜREK’

ARAS: ‘CHP TEK VÜCUD, TEK YÜREK’

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Belediye Meclis Üyesi Adayları, İl Genel Meclis Üyesi Adayları ve parti yöneticileriyle parti binasında bir araya geldi.

 

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras’ın da katıldığı toplantıda meclis üyesi adayları ve partililerle istişarede bulunuldu.

 

ARAS: ‘CHP TEK VÜCUD, TEK YÜREK’

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerinde için birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini söyledi.

 

Son günlerde “Burada örgüt yalnız kaldı, kimse yok” şeklindeki dedikodular çıkarıldığını belirten Aras, “Ben kendi adıma söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak görevimin başındayım. Genel Merkezin bana verdiği yetkileri sonuna kadar kullanacağım. Sizden ricam şu! Burada bütün dedikoduların bir kenara bırakılması gereken bir dönemde, bütün yıpratılmalara karşı topyekûn, el ele olmamız gereken bir süreçte maalesef çok ciddi bilgi kirliliğine maruz kalıyorum. Son çıkan dedikodularda başkanımla sahada olamadığım konusunda. Bununda tek sebebi şudur; seçim takvimi işleyişi var. Yasal prosedürleri yerine getirmem gerekiyor. Birkaç gün daha haliyle partide olacağım.  95 yıllık çınardan bahsediyoruz. Bugün ben varım, yarın başka arkadaşlar olacak.  Cumhuriyet Halk Partisi tek vücut, tek yürektir. Lütfen bu konulara dikkat edelim. Birlik ve beraberlik olması gereken bir süreçte benim örgütü 3 kişiyle götürme şansım yok. Elimden geldiğince mücadele ediyorum. Bütün eksiklikleri tamamlamaya çalışıyorum. Ama sizden ricam partinin daha fazla yıpratılmasını istemiyorum. dedikodulara meydan vermeyelim. Tabiî ki sancılı bir süreçten geçtik. Tabiî ki içe dönük mücadele ettik. Etmemiz gerekiyordu.  Ama adayımız belli olduktan sonra bizim mücadelemiz dışa dönük olmalıdır. Biz seçimi almak için yola çıktık. Lütfen dedikodulara meydan vermeyelim. Bu el birliğiyle alabileceğimiz bir seçim. 31 Mahalle, 94 tanede köy var. İnanıyorum ki hepimizin amacı bir tane daha oy getirebilmek. Partiye olabilecek katkı sağlamak. Ben kendi adıma Meclis Üyesi adaylarının hiçbirinden rahatsızlığım yok. Onlarında olduğunu sanmıyorum. Birbirimizi sevmek zorundayız. Saygı duymak zorundayız. Örgüt yalnız bırakıldı dedikodularına meydan vermeden herkes parti hassasiyetini, yönetici hassasiyetini yerine getirsin. Bu bir ekip çalışmasıdır, 31 Mart’tan sonra tabiî ki oturup konuşalım.  Sorunlarımızı tartışalım. KENDİ içimizde çözüm bulalım. Ama bugün elbirliğiyle bu süreci götürmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

POSBIYIK, BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERDİ..

 

Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, ilçenin iyi noktaya gelmesi, sıkıntıların ortadan kalkması için tüm partililerin el ele vererek çalışması gerektiğini söyledi.

 

Belediye Meclis Üye Listesinin 31. Sırasındaki aday ile kendi arasında hiçbir fark olmadığına dikkat çeken Posbıyık, küskünlüklerin bir tarafa bırakılarak parti çatısı altında çalışmak mecburiyetinde olunduğunu ifade ederek,  ‘Türkiye çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Herkes kendi evinin önünü süpürmesi lazım. Biz de Ereğli’de yaşıyoruz. Bizde Ereğli’de yaşayan insanlar olarak, yöneticileri olarak Ereğli’yi süpürmemiz lazım, temizlememiz lazım ki Türkiye’de yapılan mücadeleye bir katkımız olsun. Bir tutupta Mersin’deki kapının önünü süpürmeye kalkmam mümkün değil. Ülkenin iyi noktaya gitmesi, bu sıkıntıların ortadan kalkması için Ereğli’de biz hep beraber, el ele verip, elimizden geleni yapmamız lazım. Bu adaylık, Meclis üyeliği, İl Genel Meclis Üyeliği sürecini de aşmış bir vaziyette. Artık ülke meselesi var, çocuklarımızın, torunlarımızın meselesi var.  Dolayısıyla hep beraber, birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım, hep beraber hareket etmemiz lazım.  Aramızda herkes birbirini sevmek zorunda değil, birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplandıysak herkes birbirine saygı duymak zorunda. Bu partide şu anda Belediye Başkan adayı olarak ben varım, 31. Sırada da bir arkadaşımız var. Benle 31. Sıra arasındaki arkadaşın hiçbir farkı yok. Yok ben adayım diye ondan daha önde yok böyle bir şey, bunları asla kabul etmiyorum. 31. Sıradaki arkadaşta benim için çok önemli ve çok değerli, hatta bizden daha önemli. Partinin o kademelerinde kazanamasam dahi partimin geleceği için, Ereğli’nin geleceği için bu mücadelede ben varım deme cesaretini gösteren insanlar saygı değer insanlardır. Onlar benden daha saygın değerdedir. Onun için hiçbirimizin arasında bir fark yok.  Bizim hiç kimseyle problemimiz yok, sizlerin de olamaz. Bu partinin ilçe başkanı var, yönetim kurulu üyeleri var. Bu yönetim kurulu üyelerine ve ilçe başkanına herkes saygı duymak zorunda. Sevmeyebilir. Olabilir. Ama herkes saygı duymak zorunda. Şuanda Ereğli’yi bu partiyi yöneten İlçe Başkanımdır. İlçe Başkanımın sevk ve idaresinde bende onun altında çalışıyorum. İl Yöneticilerimiz var saygı değer. Onlarında her zaman önerilerini fikirlerini beraber uygulamak zorundayız. Biz partinin çatısı altında çalışmak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

 

Posbıyık, sadece Ereğli’de değil köylerde de CHP olarak çalışmalarda da bulunduğuna dikkat çekerken, son günlerde ki dedikoduların partiyi ve kendilerini yıprattığını belirterek ‘bugünden itibaren dedikoduyu yasaklıyorum. Dedikodu yapan benim adamım değil, bu partinin adamı değildir. Varsa bir durum içinizde saklayın lütfen. Bıktık artık bu dedikodulardan. Artık bir hamle yapmamız lazım” dedi.

 

Posbıyık, “Evet 3 arkadaşımız maalesef içimiz kan ağlıyor, yanlış beyanla çekildiler, çekilmek mecburiyetinde kaldılar. Problem yok ayarladık. Kontenjanda bulunan Karaarslan çekildi, bir Karaarslan geliyor yerine. Belli olacak bir-iki gün içerisinde. Bu taraftaki doktor çekildi, yerine Barbaros doktor geldi. Bir kadın kontenjanından bir bayan alacağız. İlçe Başkanımla birlikte karar vereceğiz kimi alacağımız konusunda. Biz de problem yok yani. İlçe Başkanımla da benim problemim yok, her şeyi konuşabiliyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarıma partiye her gün uğramalarını söylüyorum, Partiyi boş bırakmayacaksınız. Bizim yönetim merkezimiz seçim büroları değil, parti merkezidir. Ama partideki yerimiz dar olduğu için insanları ağırlamak için seçim bürolarında olmak zorundayız, yayılmak zorundayız.” diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Yorumlar