MÜFTÜOĞLU’NUN ADAYLIĞINA RET...

29 Şubat 2020 Cumartesi 19:57

MÜFTÜOĞLU’NUN ADAYLIĞINA RET...

MÜFTÜOĞLU’NUN ADAYLIĞINA RET...

Karadeniz Ereğli’de gerçekleştirilen İyi parti 2. Olağan Kongresi’nde 3 aday yarıştı. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı kongrede ilçe başkanı adayları dışındaki isimlere söz hakkı verilmemesi kısa süreli bir gerginliğe yol açtı. İl Başkanı Yavuz Erkmen’e konuşma yaptığı esnada, bazı partililer tarafından, “Ak Parti bürokratı” şeklinde sataşmalarda kongrede başka bir gerginlik anı oldu. Olayların yatışmasının ardından oy kullanmaya geçildi. Seçimi Evrim Balbaloğlu 190 oy alarak kazandı. Sinan Durdu ise 90 oy aldı.

İYİ Parti Karadeniz Ereğli örgütün 2’inci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Keleşler Park Otel’de gerçekleştirilen kongrede mevcut ilçe başkanı, Evrim Balbaloğlu, Batu Müftüoğlu ve Sinan Durdu ilçe başkanlığına aday oldu.
Üç adaydan birisi olarak konuşma yapan Batu Müftüoğlu’nun adaylığı seçime geçilmeden divavın yalpan itirazı kabul etmesi üzerine düşürüldü. Adaylardan Sinan Durdu’nun konuşma yaptığı sırada, bir gün önce mevcut ilçe yönetimi adına hareket eden 15 kişilik grubun saldırıya uğradığını iddia ederek, olayda yırtıldığını ileri sürdüğü ceketini kürsüden sergilemesi kısa süreli tartışmalara yol açtı.
ÜÇ BAŞKAN ADAYINA KONUŞMA HAKKI VERİLDİ
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bölükbaşı, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur, siyasi partilerin ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldığı kongrede divanın teşkili ve Bölükbaşı ile Kodaz'ın yaptığı konuşmaların ardından ilçe başkanlığı seçimine geçilmeden önce divan sürenin yetersiz olması nedeniyle sadece ilçe başkan adayları ve İl Başkanı’na konuşma hakkı verileceği açıklandı. Bu aşamada adaylığını açıklayan ve divana yönetim kurulu aday listesini veren üç isme de söz hakkı verildi ve sırasıyla Batu Müftüoğlu, Sinan Durdu ve Evrim Balbaloğlu başkan adayı olarak konuşmalarını yaptı.
YIRTILAN CEKETİNİ GÖSTERDİ
İlçe başkan adaylarından Sinan Durdu konuşmasını yaparken bir gün önce mevcut ilçe yönetimine yakın 15 kişilik grubun saldırısına uğradığını ileri sürdü. Durdu olayın ispatı olarak da bir gün önce giydiğini iddia ettiği kolu sökülmüş ceketini salondakilere gösterdi.
“AK PART BÜROKRATI”
Durdu’nun konuşmasındaki gerginliğin ardından mevcut ilçe başkanı ve ilçe başkan adayı Balbaloğlu’nun konuşmasıyla devam eden kongre bir kez de İl Başkanı Yavuz Ermen’in konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığı esnada yaşandı. Salonda bulunan bazı partililer herkesin duyacağı şekilde “İyi Parti’yi batırdınız” ve “Ak Parti’nin bürokratı” ifadeleriyle Erkmen’e sataşınca kongrede bir kez daha gerginlik yaşandı. Partililer ve güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle sataşmada bulunan bazı isimler salon dışına çıkartıldı.
MÜFTÜOĞLU’NUN ADAYLIĞINA RET
En ilginç gelişme ise üç adayın listelerinin divan tarafından okunması ve seçime geçilmeden önce yaşandı. İlçe başkanlığına aday olan üç isimden birisi olan Batu Müftüoğlu’nun merkez ilçe üyesi olarak Ereğli’de aday olamayacağı yönünde divana verilen öneriyi divan uygun bularak, Müftüoğlu’nun adaylığını düşürdü. Olay üzerine Müftüoğlu yakasındaki parti rozetini İl Başkanı Erkmen’e vererek tepkisini gösterdi.
Haber yayına hazırlandığında Evrim Balbaloğlu ve Sinan Durdu’nun yarıştığı ilçe başkanlığı seçimi devam ediyordu.
EVRİM BALBALOĞLU'NUN YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Aynur Bülüş, Belda Dündar, Emel Ateş, Hasan Demircan, İlkgün Arkan, İsmail Yanık, İzzet İyiol, Kenan Gülman, Murat Tatlıbaş, Münevver Büyükalgan, Naciye Bıçkıcı, Nazım Kurt, Niyazi Kara, Nuray Çelik Özkara, Nurcan Yavuzdeğer, Ozan Çapar, Rahmi Yıldız, Ramazan Korkmaz, Savaş Ülker, Şükrü Şen, Yalçın Marangoz, Yaşar Erarslan, Zeki Türkyılmaz.
SİNAN DURDU'NUN YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Ahmet Atasoy, Ahmet İlteriş Küçük, Ahmet Erol, Anıl Karataş, Asım Günaydın, Aydın Yurdigül, Ayhan Yavuz, Barış Çağlayan, Cevat Gür, Fırat Polat, Gizem Çaka, Gülten Malkoç, Havva Çiçek, Hava Ayan, Hüseyin Sevimli, İsmail Yılmaz, Mehmet Tetik, Mustafa Gül, Naim Demir, Nesrin Bektaş, Nilüfer Erdoğan, Orhan Karabekiroğlu, Osman Ekşi, Özlem Gülen, Sadettin Doğan, Şadi Şahiner, Safiye Aydemir, Selçuk Öztürk, Sinan Durdu, Sultan Ceylan, Uğur Dursun Yılmaz, Ayşe Akdeniz.

Kongrede oy sayımı sonrasında Seçimi Evrim Balbaloğlu 190 oy alarak kazandı. Sinan Durdu ise 90 oy aldı. Kongre sonrasında konuşan Evrim Balbaloğlu “Herkese çok teşekkür ediyorum. Her şey çok iyi olacak. Hepimiz İYİ Partiliyiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür” dedi.

Yorumlar