İKİNCİ VAKA GÜMELİ BELDESİNDE MEYDANA GELDİ…

15 Eylül 2022 Perşembe 18:03

İKİNCİ VAKA GÜMELİ BELDESİNDE MEYDANA GELDİ…

İKİNCİ VAKA GÜMELİ BELDESİNDE MEYDANA GELDİ…

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde av ve Kangal köpeklerinin saldırısına uğrayan iki yavru karaca ağır yaralandı. Yaralı Karacalar tedavilerinin tamamlanmasının ardından Zonguldak Milli Parklar müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Olay Alaplı ilçesi Gümeli beldesi merkezinde ve Bölüklü yaylasında meydana geldi. İlk olayda Bölüklü yaylasında meydana geldi. İddiaya göre kangal köpeklerinin saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan Karaca’yı bulan vatandaşlar zaman geçirmeden Veteriner hekime başvurdu. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren ERVET veteriner kliniğine getirilen Karaca tedavi altına alındı. Tedavisi tamamlanan Karaca Zonguldak Milli Parklar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

İKİNCİ VAKA GÜMELİ BELDESİNDE MEYDANA GELDİ…

İkinci saldırı olayı ise Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde meydana geldi. Av köpeklerinin saldırısına uğrayan Karaca’yı bulan arkadaşlarından alan Sedat ve Erkan Türkoğlu, araçlarına aldıkları Karaca’yı aynı veteriner kliniğine getirdi. Burada tedavisine başlanan Karaca, tedavisinin ardından Zonguldak Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edilecek.

Karacayı bulan Erkan Türkoğlu, köye gittikleri sırada Karaca’yı bulan arkadaşlarından alarak veteriner hekime getirdiklerini söyledi. Türkoğlu açıklamasında “Köye gidiyorduk, Gümeli köyünde oturuyorum ben. Bir arkadaş var köyde oturan o bulmuş bizde o an oradan geçiyorduk. Bulunca Milli Parklarla irtibata geçtik veterinere yönlendirdi bizi. Bizde hemen arabaya koyup veterinere geldik. İnşallah kurtulur, temennimiz o yönde. Yaralı halde köpeklerin elinden aldık. 2 tane köpek vardı. Avcı köpekleriydi. İnşallah temennimiz kurtulacak” dedi.

Yaralı Karaca’ları tedavi eden veteriner hekim Neslihan Yazıcı ise açıklamasında “İlk vaka zaten kangal köpeklerinin saldırması sonucu çok ciddi kan kaybı ve çok ciddi açık yarayla gelmişti. Sonrasında onun yaralarını diktik, güzelce yaralarını temizledik sonrasında antibiyotik tedavisi ve vücut ısısını toparlayabilmesi için ve ağrı yönetimi için serum takviyelerini yaptık daha sonra Milli Parklara teslim ettik gerisini Milli Parkların veteriner hekimi takip edecekti. Bu karacamıza da yine maalesef köpekler saldırmış bu sefer av köpekleri saldırmış. İki tane vatandaşımız duyarlılık yapıp kurtarmışlar ve direkt Milli Parkları beklemeden kliniğimize getirmişler zaman kaybetmemek adına. Kolunda şu şekilde diş izleri ve açık yaralar aynı zamanda aktif kanama boynunda da yine tırnak izleri veya yere sürtünmeye benzer izler var. Allah’tan boynunda ki yaralarımız çok ciddi ve derin değil eğer zaten ciddi ve derin olsaydı hayati tehlikesi söz konusu olacaktı ki karacalarda stres yönetimi çok sıkıntılıdır. En ufak streste direkt bünyesi, vücudu düşebilir. Geldiğince 37 derece ateşimiz vardı şuanda kendisi strese bağlı olarak vücut ısımız düşmeye devam etti. O yüzden elimizden geldiğince ısıtıp vücut ısısını biraz daha dengeleyip yine serum tedavisiyle takviyesini yapıp keza antibiyotik uygulamalarımızı yaptıktan sonra stabil hale geldikten sonra yine Milli Parklara teslim edeceğiz gerisini onlar takip edecekler. İnşallah bizi üzmez tekrardan doğasına, yaşamına geri döner” dedi.

Yorumlar