Büyük Güçlü Türkiye'nin inşasına engel olamayacaklar...

16 Temmuz 2021 Cuma 15:24

Büyük Güçlü Türkiye'nin inşasına engel olamayacaklar...

Büyük Güçlü Türkiye'nin inşasına engel olamayacaklar...

Karadeniz Ereğli’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Törene, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kamu idarecileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu  temsilcileri ile az sayıda vatandaş topluluğu katıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören öncesinde etkinliğe katılanlara Türk Bayrakları dağıtıldı.

Protokol, etkinlik öncesinde alana gelişinde,  Ereğli Belediyesi  Kültür İşleri Müdürlüğü’nce hazırlanan 15 Temmuz  fotoğrafları ve Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi’nce hazırlanan ve 15 Temmuz Darbe girişiminin çeşitli enstantaneleri ve kahramanlarını konu alan resim sergisini gezdi.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Ulusa Sesleniş Konuşması dev ekrana yansıtıldı.

ERDOĞAN: “BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN İNŞASINA ENGEL OLAMAYACAKLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Nesiller boyunca milletimizin her bir ferdi, bu eşi benzeri olmayan ihaneti hatırladıkça, istiklalimize ve istikbalimize daha sıkı sarılacaktır. Bu darbe girişimi, tarihimizdeki yerini bir ibret vesikası olarak almıştır” dedi.

Envai kılıktaki terör örgütleri üzerinden tedavüle sürülen senaryoların amacının ülkemize diz çöktürmek, milletimizi esir etmek, topraklarımızı yağmalamak olduğunu ifade eden Erdoğan, “Dünyanın her ülkesinin ve toplumun gözdesi bir coğrafyayı bin yıldır vatan kılmanın ve vatan olarak tutmanın bedelini ödüyoruz. Geride bıraktığımız 8 yılda farklı görünümler altında yaşadığımız saldırılar, vatanımıza sahip çıkma mücadelemizin sürüp gideceğine işaret ediyor. Terör örgütlerini kullanarak topraklarımızı tehdit edenler, bu yaptıklarıyla aslında kardeşliğimizi pekiştirdiklerini anlayamadılar.Dün başaramadılar, bugün başaramadılar, yarın da inşallah başaramayacak, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına engel olamayacaklar" şeklinde konuştu.

ÇORUMLUOĞLU: “GELECEK TÜRKİYE’NİN, GELECEK BİZİM!”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, törende yaptığı konuşmada “15 Temmuz bu meydanlarda kazanıldı, bu meydanlarda devam ettirilecek” diye konuştu.

Kaymakam Çorumluoğlu şunları kaydetti:

“Çünkü biz unuttuğumuz zaman, dışarıda bize zarar vermeye, bizi bölmeye, bizi sıkıntıya sokmaya çalışan o kadar geniş bir hazırun var ki, bizim en ufak bir gafletimizde, en ufak bir boşluğumuzda gelip bu güzel vatanımızı istila etmek için bekleyen dışarıda ve içeride birçok hainler var. ama 15 Temmuz bunu göstermiştir ki, en sıkıntılı, en zor döneminde dahi bu millet meydanlara, tankın, topun karşısına rahatlıkla çıkabilmektedir. Aslında bizim tarihimizi incelediklerinde bu işlerin ne kadar zor olduğunu görecekler. 1071’de Malazgirt’te neysek, 1453’te İstanbul Kapılarında neysek, 1915’te Çanakkale’de neysek, Kurtuluş Savaşı’nda neysek, 15 Temmuz’da biz oyuz. Bundan sonra da o olmaya devam edeceğiz. Bu vatana sahip çıkacağız. Bu yılki mottomuz ‘Türkiye geçilmez’. Sadece Türkiye Geçilmez değil,  Mavi Vatan geçilmez, Karabağ geçilmez, Suriye geçilmez; İslamiyetçin, Müslümanlığın olduğu her yer geçilmez. Bugün balkanlarda, Somali’de, Suriye’de, dünyanın değişik noktalarında Müslüman kardeşlerimiz bu ülke için, bu vatan için, sizler için, bu meydanları dolduran bu halk için dua ediyor, bundan sonra da dua etmeye devam edecek.

15 Temmuz günü, meydanı dolduran sizlerden hariç, bankamatik kuyruklarına giden vatandaşları da gördük, kıtlık olup marketlere gidenleri de gördük. Bunlar küçük bir istisna. Nasıl ki kahraman ordumuzun içinde, kahraman güvenlik görevlilerimizin içinde, çalışma arkadaşlarımızın içinde bir kısım vatan haini varsa, her türlü toplulukta da bunlar olacaktır. Üç beş kişi, bizim paramızla, sizin paranızla, bu ülkenin parasıyla alınan tankla, topla bizim üstümüze kurşun yağdırdı diye bizler kahraman ordumuza, kahraman polisimize, kahraman güvenlik güçlerimize, kahraman çalışanlarımıza bir şey söyleyemeyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu yolda, dünyanın gelişmiş ilk on ülkesine ulaşmak için daha fazla çalışacağız. Karakavuz köyündeki vatandaşımız kestane balı üretecek,  Kandilli’deki vatandaşımız kömür üretecek, Ormanlı’daki vatandaşımız fındık üretecek, Ereğli’deki vatandaşımız çelik üretecek ve biz gelecekte dünyanın gelişmiş on ülkesi arasına gireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.  Niye gireceğiz, çünkü Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları o yokluklar içinde bu ülkeyi vatan yaptı, burada sizin dedeleriniz, benim dedem bu ülkeyi aldı, başımızda buyruk olmadan, mandayı kabul etmeden, başka ülkelerin boyunduruğuna girmeden, şu bayrağımız özgürce dalgalansın, bu ezanımız okunsun diye, buradaki bebelerimiz, çocuklarımız, rahat, huzurlu bir ülkede yaşasın diye bu ülkeyi bize teslim ettiler. Bizler de vakti saati geldiğinde, burada birazdan ödül alacak çocuklarımıza, gençlerimize tertemiz teslim etme yükümlülüğümüz var. Ben bu meyanda Ereğli’nin 176 bin nüfusuna güveniyorum, Zonguldak’ın 600 bin nüfusuna güveniyorum, Türkiye’nin 83 milyonuna güveniyorum, dünya üstündeki tüm Müslüman kardeşlerimize güveniyorum. Gelecek bizimdir, gelecek Türkiye’nindir, gelecek İslam Aleminindir.”

POSBIYIK: "KAZANIMLARIMIZDAN VAZGEÇMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar pek çok badire atlattığını ve darbelerden çok darbe aldığını, ancak Türk milletinin hiçbir zaman demokrasi ve insan hakları mücadelesinden vazgeçmediğini belirterek şunları söyledi:

“Türkiye Osmanlı’dan bugüne kadar demokrasinin kurumlaşması ve yerleşmesi için mücadele etmiş ve etmeye de devam etmektedir. Ebedi başkomutanımız Kurucumuz, Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın en zor günlerinde TBMM’yi açarak milli iradeye olan inancını ortaya koymuş, milletin kendisinden başka efendisi yoktur demiştir. Bu kazanımlarımızdan vazgeçmemiz mümkün değildir. 15 Temmuz darbe girişiminin bertaraf edilmesi Türk halkının demokrasiye olan inancının ve birikiminin bir sonucudur. Darbelere karşı etkin ve kalıcı mücadele ancak, demokratik bir sistemin tüm unsurlarıyla hayata geçirilmesiyle mümkündür. Türk milleti olarak 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi, halk egemenliğine ve Türkiye’nin laik, demokratik birikimine sahip çıkma kararlılığımız bundan sonra da aynen sürecektir. Darbe girişimine karşı yalnızca milletimiz değil, gazi meclisimiz ve siyasilerimiz de ortak bir direniş göstermişlerdir. Bu hain girişimin sorumluları mutlaka hukuk karşısında bedelini ödemek zorundadır. Şunu belirtmek isterim ki,  Türk Milleti hiçbir otoriter gücün kendi egemenliğini yok saymasına, laik ve demokratik yönetim biçiminin ortadan kaldırılmasına asla izin vermeyecektir. Bizler, darbelere ve darbe girişimlerini tarihin çöp sepetine atmak için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Darbenin karşısında en önemli panzehir demokrasidir, açıklıktır, katılımdır, laik cumhuriyete hep birlikte sahip çıkmaktır. 15 Temmuz’da kaybettiğimiz şehitleri saygı ve rahmetle, gazilerimiz minnetle anıyorum, demokrasiye sahip çıkma kararlılığı gösteren halkımıza gönülden saygılarımı sunuyorum. O gün, meclisteki bütün partiler, milletimiz tek vücut olup darbenin karşısında yer aldık. Bundan sonra da darbelere geçit vermeyeceğiz. Bu hepimizin tarihi sorumluluğudur.”

Protokol konuşmalarının ardından Ereğli Müftülüğü din görevlileri tarafından sela verildi, dualar ve ilahiler okundu. Program, günün anlam ve önemine ilişkin diğer etkinlikler ile devam etti.

Yorumlar