Bayramda evine gidemeyen işçiler grev yapıyor..

6 Nisan 2024 Cumartesi 16:15

Bayramda evine gidemeyen işçiler grev yapıyor..

Bayramda evine gidemeyen işçiler grev yapıyor..

Karadeniz Ereğli ilçesinde yapımı başlanan hükümet konağının inşaat işçileri çalıştıkları Akademi Yapı’ya seslenerek haklarını istediler.


Yaklaşık 8 aydır yapımı devam eden hükümet konağı ve emniyet binasının inşaatının işçileri çalıştığı firmadan 2 aydır paralarını alamadıkları ve bayrama parasız girdikleri için grev başlattı.
İnşaat işçilerinden Fikret Lafçı açıklamasında;
Fikret lafçı; burada demir işinde çalışıyorum. 2 aydır para alamıyoruz. bayrama parasız giricez. Burada gurbetçi arkadaşlarımız var yolculuk yapacaklar taaa ordu ya herkes parasız sonuçta mağduruz. Yani bizde çoluğumuza çocuğumuza hediye almasını biliyoruz. Bizde eşya almasını biliyoruz ama şuan da alacak paramız yok.


Mehmet Feyzi; genel işçilerin başında sorumluyum. Bize verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. biz iş olarak onların istedikleri işi sonuna kadar canla başla çalışarak yaptık. Dedikleri güne işlerimizi yetiştirdik. Âmâ parasala konuya geldiği zaman bu işçilerin emeğine büyük para olup bizim paramıza çöküp repoda faizde yatırıp bizim paramızla kendileri tatile gidip evine çoluğuna çocuğuna hediyelerini alıp keyiflerini sürüyorlar. Biz burada alnımızın teriyle emeğimizle çalışarak paramızı alamıyoruz. Bunun gerekli yerlere devlet büyüklerine ulaşmasını istiyoruz.
Şantiye şefimiz şuan burada olması gerekirken başımızda yok. Hepsi bu işin olacağıı bilip kaçtı gittiler. Bir tane masum şef bıraktılar. 2 tane de eleman var hepsi gittiler. Burada kaymakamlık binası yapılıyor kaymakamın da emniyet müdürünün binası ikisinin de buraya gelmesini istiyoruz. Bizim paramızın verilmesini istiyoruz biz. Biz iki aydır para alamıyoruz buradan. Bize söz verdiler Cuma günü biz sesimizi çıkarmadık. İşleri zamanında yaptık yetiştirdik. Mesai ye kaldık ama paraya geldi mi olmuyor. Parasız oldumu da olmuyor. Ben gider başka yerde çalışır paramı alırım.


Akademi yapı para ile ilgili sorumlusu bu firmadır. Biz akademi yapı ya çalışıyoruz. Bizim paramızı vermeyen akademi yapıdır.

Yorumlar