65 yaş üstü vakitlerini nasıl geçirdiklerini anlattılar.

3 Mart 2021 Çarşamba 20:24

65 yaş üstü vakitlerini nasıl geçirdiklerini anlattılar.

65 yaş üstü vakitlerini nasıl geçirdiklerini anlattılar.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ve köylerinde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar alınan kısıtlama kararları doğrultusunda vakitlerini nasıl geçirdiklerini anlattılar.

Ereğli’de yaklaşık 1 yıldır süren Koronavirüs Salgınında alınan kısıtlama kararı ile yaklaşık 3 ay evlerinden çıkamayan ve daha sonrasında ise 3 saat dışarıya çıkmalarına izin verilen 65 yaş üstü vatandaşlar, evlerinde nasıl vakit geçirdiklerini anlattılar. Son alınan kararların ardından 3 saatlik olan çıkış zamanları 4 saate çıkan 65 üstü vatandaşların kimisi parklara, kimisi deniz kıyısına kimisi ise evinin bahçesinde, kimisi de evlerine aldıkları spor aletleri ile kendilerini zinde tutmaya çalışıyor. zamanlarını dolduruyor.

Kameralara konuşan 65 üstü vatandaşlar “Allah devletimize zeval vermesin. Bizlerin izin süresi 4 saate çıkarıldı. Bizler evlerimizde devletimizin kuralları içerisinde zaman geçirmeye çalışıyoruz. Spor aletimiz var. Onunla zaman geçiriyoruz” dediler.

İlçeye bağlı Subaşı köyünde yaşayan Faik Topçu ise “Bana çalışmaktan vakit yetmiyor. Herkes kendine bir meşgale bulursa zaman geçer. Bugünlerde geçecek” dedi.

 

Yorumlar