100 çocuk Ata uçağı ile buluştu.

19 Eylül 2022 Pazartesi 15:51

100 çocuk Ata uçağı ile buluştu.

100 çocuk Ata uçağı ile buluştu.

Kdz Ereğli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü 100.yıl projesi kapsamında 100 çocuk Ata uçağı ile buluştu.
Kdz Ereğli Sosyal Hizmet Merkezi Kurum Müdürü Deniz PEKER tarafından yapılan paylaşımda; “Kdz Ereğli Kaymakamı Sayın Mehmet YAPICI himayelerinde, Türk Hava Kurumu desteği ile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü iş birliğince ve Çınar Boru sponsorluğunda hazırlanan projemiz, Müdürlüğümüzden Sosyal Ekonomik Destek Alan Ailelerimizin çocuklarına hem el becerileri geliştirmek amacıyla mekanik uçak yapımı öğretmek, hem ditijal dünyadan uzak kalarak kendi çabaları ile bir ürün ortaya çıkarmak, bir araya gelerek sosyalleşmek ve yardımlaşmak, hemde manevi duyguları zenginleştirmek hedeflemiştir.
Öncelikle Nisan ayında THK dan Eğitici eğitim alınarak Müdürlüğümüz personeli Model Uçak eğitmeni yapılmıştır. Ardından yaz dönemi boyunca SED alan ailelerimizin çocukları ile on farklı eğitimde 100 çocuğumuz ile Ata uçak model kursu açılmış ve modeller oluşturularak çalışmalar tamamlanmıştır.
Yapılan çalışmalarda başarılı olan çocuklarımız ile manevi kültür gezisi düzenlenmiştir.
Gezi programı kapsamında,
ilk gün İnönü savaşlarının geçtiği alanlar ziyaret edilmiş, İnönü Havacılık Eğitim Merkezinde Türk Hava Kurumu ve Havacılık faaliyetleri hakkında bilgi alınmıştır.
İkinci gün Eskişehir botanik parkı, bilim müzesi ziyaret edildikten sonra Büyük Taarruz başladığı yerler olan Afyon Kocatepe, Dumlupınar, Kütahya Şehitlikleri ziyaret edilmiştir.
Üçüncü ve Dördüncü gün Çanakkale Gelibolu Yarımadası Şehitlikler bölgesi Rehber yardımıyla tümüyle ziyaret edilerek Aziz Şehitlerimizin huzurlarına çıkılmıştır.
Çanakkale tarihi yerlerin ziyaretinden sonra beşinci gün İstanbul üzerinden 1453 İstanbul Panaroma müzesi ziyareti ile etkinlik programı sonlandırılmıştır.
Yapılan çalışmalarda çocuklarımıza milli mücadele duyguları, vatan bayrak sevgisi aşılanmaya çalışılmış olup Devletimizin nasıl varolduğu bilinci işlenmiştir.
Yapılan proje kapsamında başta desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Mehmet YAPICI 'ya, THK Kdz Ereğli Başkanı ve aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü sayın Abdullah HASÇELİK ' e, Çınar Boru Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Abdülkadir ÇINAR 'a, Süreç boyunca THK Genel Müdürlük ile koordineli çalışmamızı sağlayan Kdz Ereğli THK Saymanı Hülya MERTARSLAN' a, eğitimlerde başarı ile çalışmalarını sürdüren Müdürlüğümüz personelleri Model Uçak Eğitmenleri Sosyal Çalışmacılarımız Fatma GÜNEŞ ve Büşra Yasemin SEVİÇ' e teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız”

Yorumlar