100 BİN ATA TOHUMU FİDESİ, KDZ. EREĞLİ HALKIYLA BULUŞTU

10 Mayıs 2022 Salı 17:36

100 BİN ATA TOHUMU FİDESİ, KDZ. EREĞLİ HALKIYLA BULUŞTU

100 BİN ATA TOHUMU FİDESİ, KDZ. EREĞLİ HALKIYLA BULUŞTU.

BAŞKAN HALİL POSBIYIK: ATA TOHUMLARINI ÇOĞALTMAK MİLLİ GÖREVİMİZ

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA FAZLA ATA TOHUMU FİDESİ DAĞITACAĞIZ”

Kdz Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 100 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesini ücretsiz halka dağıttı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Sizden tek ricamız, bu fidelerden aldığınız ürünlerin sonrasında tohumlarını çoğaltın ve lütfen komşularınıza, dostlarınıza verin, çevrenizle paylaşın. Bu bizim milli görevimiz” dedi.

Kdz Ereğli Belediyesi, sağlıklı tarımı desteklemek için 2020 yılında başladığı Ata Tohumu Üretimi Projesi’ni her geçen yıl geliştirerek sürdürüyor. Belediye, bu yıl da seralarında ürettiği 100 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesini halka ücretsiz dağıttı.

Anıt önündeki dağıtım programına Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleri katıldı. Binlerce vatandaş, ata tohumlarından almak için uzun kuyruk oluşturdu. Başkan Halil Posbıyık, önümüzdeki yıl daha fazla ata tohumu dağıtacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bölgemiz verimli topraklara sahip ama topraklarımızı tam anlamıyla maalesef kullanmıyoruz. Bu gerçekten üzücü bir olay. Topraklarımızı sağlıklı kullanmamız için özellikle ata tohumlarına ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Temizlik İşleri Park Bahçeler Müdürü ve ziraat mühendisi arkadaşlarıma ve ekiplerine şükranlarımı sunuyorum. 2020 yılında önce onları İzmir, Aydın ve Seferihisar’a gönderdik, köylerimizden tohum topladık ve ilk etapta kurduğumuz 3 serada üretime başladık. Şu anda 5 tane seramız var ama bu sayıyı daha da çoğaltacağız. Sizlere ileride çok daha fazla fide dağıtacağız. Köylerimize kadar bu fideleri dağıtmak istiyoruz. Şu anda 14 farklı ürünün fidesi var elimizde. Kemer pırasası, mısır gibi ürünlerin de daha denemeleri yapılıyor. 2020, 2021 ve 2022’de ektiğimiz fidelere bakıyoruz, yaban olanları temizliyoruz ve kimyasal bir katkı olmayan, genetiği sağlam ata tohumlarını üretiyoruz. Sizler dışarıdan aldığınız fideleri bir mevsim kullanabilirsiniz, fide vermez. Onlar atalarımızdan gelen tohum değil. Biz 3 yıldır ata tohumuna ulaşmak için mücadele veriyoruz.

-MİLLİ GÖREVİMİZ-

Yorumlar