Kaymakam Yapıcı Engelliler haftasını kutladı…

10 Mayıs 2022 Salı 17:33

Kaymakam Yapıcı Engelliler haftasını kutladı…

Kaymakam Yapıcı Engelliler haftasını kutladı…

Engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası “Engelliler Haftası” olarak anılmaktadır.

 

Ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımız gibi engelli vatandaşlarımızın da sahip oldukları temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmaları, yaşam standartlarının yükselmesi ve sosyal yaşama katılımları konusunda sadece devletimize değil bizlere de önemli görevler düşmektedir.

 

Sosyal devlet anlayışı ile özel vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğu, toplum hayatında eşit ve üretken birer birey olduklarını hissettirmek hepimizin görevidir. Her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlayarak, özel bireylerimize karşı her zaman duyarlı olmalıyız. Sadece bir hafta değil, tüm yaşamları boyunca sahip çıkmalıyız. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve daha rahat yaşayabilecekleri bir dünya kurmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız.

 

Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan bu farkındalığın 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan günlerde daha da artması dileğiyle, tüm engelli bireylerimizi ve ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

 

Yorumlar