''Evde ölüme terk edildik''dedi....

15 Ekim 2020 Perşembe 22:46

''Evde ölüme terk edildik''dedi....

''Evde ölüme terk edildik''dedi....

Zonguldak’ta Ontemmuz Mahallesi Mimar Sinan Sokak’ta ikamet eden 49 yaşındaki Yaşar Akyaz’ın oğlunun ve babasının Corona Virüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından aynı evde yaşayan 10 kişilik aile karantinaya alındı.  

ÖZEL HABER

Beş gündür karantina yüzünden evden çıkamadıklarını belirten Yaşar Akyaz, “Evin kirası, elektriği var.  Kimse ne yer ne içersiniz? Diye sormuyor. Çok mağdur durumdayız. Evde ölüme terk edildik” diyerek yardım istedi. 

“EVDE ÖLÜME TERK EDİLDİK”

Vefa destek sosyal yardımlaşmadan yardım talep ettiklerini ancak geri dönüşün yapılmadığını aynı evin içinde on kişi yaşadıklarını ve çok mağdur olfuklarını belirten Yaşar Akyaz, “Oğlum  misafirliğe geldi ve corona virüs belirtileri göstermesi üzerine hastaneye kaldırılarak yapılan testi pozitif çıktı. Ardından babamın da aynı belirtileri göstermesi üzerine ve testinin pozitif çıkması üzerine bizde temas ettiğimiz için karantinaya alındık. Ancak ben serbest meslek ile uğraşıyorum. Evim kira ve yakında elektriğim kesilecek. Karantinadan dolayı elimiz kolumuz bağlandı. Çok zor durumdayız. İlgili kurumları arayıp yardım istedik ancak geri dönüş sağlanmadı. Bizde bu ülkenin evlatlarıyız. Devletimiz bizede destek çıksın. İnsanlar ne yer ne içer diye hiç akıllarına gelmiyor. Sadece evden çıkarsanız para cezası ödersiniz dediler. Yardım gelmedi. Devletimizden yardım talep ediyoruz. Lütfen sesimize kulak verin” diye konuştu.

Yorumlar