Yangın kontrol altına alındı...Büyük bir faciadan dönüldü...

16 Mayıs 2021 Pazar 20:42

Yangın kontrol altına alındı...Büyük bir faciadan dönüldü...

Yangın kontrol altına alındı...Büyük bir faciadan dönüldü...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ki Bizim markette çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahalede bulundu. Yangın yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi.

Yangın, saat 21:00 sıralarında Ereğli-Devrek Karayolu üzerinde bulunan  Bizim toptan markette çıktı. Market içerisinden yoğun dumanın geldiğini fark edenler itfaiye ekiplerine haber verdi. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahalede bulundu. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken tedbir amaçlı sağlık ekipleri de bölgede hazır bulundu. Yangın, kısa sürede büyürken market alevler içinde kaldı. Alaplı ilçe belediyesine bağlı itfaiye ekipleri de yangına müdahalede bulundu. Polis ekipleri, karayolunun bir bölümünü trafiğe kapattı. Yaklaşık 3 saat süren yangın ekiplerin yaptığı çalışmanın ardından kontrol altına alındı. 

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık ’da yangın alanına gelerek çalışmaları yakından takip etti. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Zonguldak Valisi Mustafa Yorulmaz ile telefonla görüştükten sonrasın da mensuplarına açıklamada bulundu. Çorumluoğlu açıklamasında “ Vali beyi olayın başından bu yana bilgilendirmiştim. Buradaki en riskli kısım petrole yayılmasının önüne geçmekti. Burada itfaiyeci arkadaşlar cansiperane çalışarak bu durumun önüne geçtiler. Şu anda bir can kaybının olmaması ve içeride birilerinin olmaması bizim için önemli. Ama keşke olmasaydı. Yanan alanın yanında iki tane petrol var. Onlara bir durum gelmesi bizi ciddi şekilde üzecekti. Ben burada başta Ereğli Belediyemiz olmak üzere Alaplı belediyemiz ve ERDEMİR geldi.  Diğer illerden de gelen itfaiyeci arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Yaptıkları mücadeleyi 1 saate aşkın süredir buradayım. Kendim de bizzat gördüm. Hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum ”dedi.

Bizim Toptan marketin tamamen yandığı olayda yangının çıkış sebebinin araştırıldığı öğrenildi.

Yorumlar