Tekerlekli sandalye bağışında bulundu...

17 Haziran 2021 Perşembe 13:50

Tekerlekli sandalye bağışında bulundu...

Tekerlekli sandalye bağışında bulundu...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, daha önce okulda ‘e-twinning’ projesi kapsamında uygulanan “Umutvar Projesi”nden etkilenen öğrenci, ailesinin de desteğiyle temin edilen tekerlekli sandalye bağışında bulundu.

İlçedeki Erdemir İlkokulu’nda öğretmen Yeşim Çiftçi ile Kurtlar İlkokulu Aysun Tepecik kuruculuğunda başlatılan ve farklı şehirlerden 10 öğretmen,10 sınıf ve velileri ortak olarak yürüttüğü''Ümitvar Projesi” kapsamında, okul öğrencilerinin yıl boyunca kumbaralarında topladıkları harçlıkları ile temin edilen 10 adet tekerlekli sandalye, “Tatlı Sert” isimli programın sunucusu Müfe Anlı’ya göndererek, ihtiyaç sahiplerine dağıtılması sağlanmıştı.,

KÜÇÜK POYRAZ ETKİLENDİ

Aynı projeye öncene de destek veren Erdemir İlkokulu 3-A Sınıfı Öğrencisi Poyraz Yılmaz, Annesi Derya Yılmaz ve babası Taner Yılmaz ile paylaşarak, kendisinin de bir adet tekerlekli sandalye bağışında bulunmak istediğini bildirdi. Çocuklarının isteğini olumlu karşılayan Yılmaz ailesi, birlikte oluşturdukları bütçe ile temin ettikleri Tekerlekli Sandalyeyi de İlçedeki bir ihtiyaç sahibi engelliye teslim ettiler. Yılmaz ailesi, çocuklarının önceki bağıştan etkilenerek duygulandığını, bunun üzerine bağış talebinde bulunmasının da son derece güzel bir duygu olduğunu belirttiler.

PROJENİN AMACI

Karadeniz Ereğli’de Çiftçi ile Tepecik Öğretmenlerin, bölge ve ülke genelinde; Semra Öztürk Akbaş (Erdemir İlkokulu), Serap Gündoğdu (Kdz. Ereğli Kepez İlkokulu), Duygu Baruönü Can (Erdemir İlkokulu), Feyza Gürtepe (Kurtlar İlkokulu), , Salih Danışmaz (Gülüç Vesile Dikmen İlkokulu), Derya Özen (Gölcük), Derya Kaya (Gebze) ve Ferhan Karakaş (Kilis) öğretmenlerle birlikte hazırladıkları projenin amacı ise şu şekilde aktarıldı: “e-twinning’ projesi kapsamında uygulanan ‘Umutvar Projesi’nde amaç; Engelli bireylerimizin sorunlarını ortaya koymak, onları anlayabilmek ve sorunlarına çözüm yollarını gösterebilmek ve toplumda farkındalık oluşturabilmek ilkesi ile oluşturulmuştur. Projemizle; çeşitli engelleri sebebiyle günlük yaşamda sıkıntılarla karşılaşan, toplumdan soyutlanan bireylerimizi anlayabilmek, sorunlarına çözüm bulabilmek, hayatlarını kolaylaştırabilmek ve paylaşabilmek hedeflenmektedir. Bu amaçla teknoloji ile iç içe olunan, web2 araçları, grup çalışmaları, yaratıcı düşünme etkinlikleri ve temelinde empati kavramının olduğu etkinlikler planlanmıştır.”

Yorumlar