Son iftar yemeği...

9 Nisan 2024 Salı 14:32

Son iftar yemeği...

Son iftar yemeği...

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin sona eren Geleneksel Halk İftarları, kentte birlik ve kardeşliğin, paylaşmanın sembolü oldu.

Kdz. Ereğli Belediyesinin Geleneksel Halk İftarları sona erdi. Belediye, Ramazan ayı boyunca iftar çadırında 60 bin kişilik,  ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine de 50 bin kişilik yemek ulaştırdı. 1500 aileye gıda kolisi desteğinde bulunuldu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ramazan ayının bereketini Kdz. Ereğli halkıyla paylaştıklarını belirterek; “Bir ay boyunca sizlerle bir arada olmak, birlikte iftar yapıp birlikte dua etmek çok güzeldi. Allah hepinizden razı olsun, sağlık ve mutluluklar versin. Tüm halkımızın Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ramazan ayı boyunca sahil ofis yolu belediye tesislerinde kurulan iftar çadırındaki son iftar yemeğine eşi Neriman Posbıyık, oğlu Tuğberk, kızı Tuğba ve torunları Tuva ve Duhan’la birlikte katıldı.

Masaları tek tek gezerek iftar sofrasını paylaşan Kdz. Ereğli halkını selamlayan Başkan Posbıyık, Ramazan ayı boyunca birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Posbıyık, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Mübarek kutsal ayımızın son gününe geldik. Mezarlık da mevlit okutacağız, sonrasında bayramı karşılayacağız.

Ben şimdiden bayramınızı şimdiden kutluyorum. Allah hep güzel günlere bizleri götürsün. Hepinize sağlık sıhhat versin. Bir aydır beraberiz. Hocalarımızın nezaretinde bir aydır beraber dua ediyoruz, beraber iftarımızı açtık. Allah hepinizden razı olsun.

 

Eğer bir hatamız olduysa ekibimizle birlikte affınızı diliyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyorum. İhtiyacı olanlar lütfen Kdz. Ereğli Belediyesi’ne başvursunlar. Gerekli desteği her zaman vereceğiz. Sizlerle beraber olmak çok güzeldi. 1 aylık iftar sofralarımızda birlikte güzel günler geçirdik. Bundan sonrada birlik ve beraberliğimiz devam edecek.

 

Bu akşam iftar yemeğimiz Özdemir Boru Profil Fevzi Özdemir tarafından karşılandı. Kendisinden Allah razı olsun. Allah kesesine bol bereket versin. Ereğli’ye her konuda yardım eden Fevzi Özdemir bu jestini de yaptı, çok teşekkür ediyoruz.”

Başkan Posbıyık görevli belediye personeline ve görevli hocalara ayrıca teşekkür etti. Belediye, Ramazan ayı boyunca iftar çadırında 60 bin kişilik,  ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine de 50 bin kişilik yemek ulaştırdı. 1500 aileye gıda kolisi desteğinde bulunuldu.

Yorumlar