Son Başvuru Tarihi 31 Mart...

2 Mart 2021 Salı 16:57

Son Başvuru Tarihi 31 Mart...

Son Başvuru Tarihi 31 Mart...

Salgın nedeniyle işyerleri kapanan işletmeler için “Gelir Kaybı Desteği” ve “Kira Desteği” nde başvurular 31.03.2021 Çarşamba günü sona eriyor.

Destekten yararlanmak için saat 23.59’a kadar e-Devlet Kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda alınmaya devam etmektedir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden; “Bahse konu desteklerden;
•14.12.2020 tarihinden önce vergi mükellefiyetini tesis ettirenler,
•Esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkârlar,
•Faal olan ve ticari kazançları basit usulde tespit edilenler,
•Faal olan ve işletme hesabı esasına veya bilanço esasına göre defter tutanlardan “esas faaliyet konusu” Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen NACE kodları arasında yer alan esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirler,
•Kira desteği için işyeri kira olanlar faydalanabilmektedir.
İlimiz genelinde öncelikle 1.255 esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirin başvuru şartlarını taşımasına rağmen başvuru yapmadıkları tespit edilmiştir.
Bu nedenle Ticaret İl Müdürlüğü olarak Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı 28 odaya üye olan ve başvuru yapmayan üyelerin bilgilerini bağlı oldukları odalara ilettik ve en kısa sürede durumu uygun tüm esnaflarımıza destek başvuruları hakkında bağlı bulundukları esnaf odası tarafından bilgi verilecek olup, başvuru şartlarını taşıyan mükelleflerimizden E-devlet üzerinden giriş yapamayanlara esnaf ve sanatkârlarımıza bağlı oldukları odalarca yardımcı olunacaktır.
Bakanlığımızca gönderilen 2. Liste ile ilgili çalışmalarımızı da tamamlayarak gerek Esnaf ve Sanatkalar Odaları Birliğine gerekse Ticaret Sicil Müdürlüklerimize iletmiş bulunmaktayız.
Başvuruları olumlu neticelenen esnaf ve sanatlarımıza ve gerçek kişi tacirlere destek ödemeleri 3 ay süreyle kendilerine ait banka hesap numaralarına (IBAN) yapılacaktır” dedi.

Yorumlar