Şenol'dan, Elpek Dokuyan Ellere ziyaret...

20 Ocak 2021 Çarşamba 16:10

Şenol'dan, Elpek Dokuyan Ellere ziyaret...

Şenol'dan, Elpek Dokuyan Ellere ziyaret...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Gülüç Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ferihan Şenol, Elpek dokuyan eller kooperatifini ziyarette bulundu.

Ak Parti Gülüç belediyesi kadın kolları başkanı Ferihan Şenol “Elpek Dokuyan Eller” kooperatifini ziyarette bulundu. Şenol Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte geldiği ve bilgi aldığı Nigar Duman’a her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Şenol konuşmasında “Ak parti Gülüç kadın kolları olarak bu yoğun çalışmanızın arasında bizi de davet ettiğiniz kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Kültürel mirasımızı koruma ve geliştirme adına, artı kadınlarımız ekonomiye istihdama katkı sağlaması adına gösterdiğiniz bu çalışma takdire şayan tekrardan tebrik ederim. Değerli kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu’nda size böyle tarihi Osmanlı konağını tahsis etmesi desteklerini esirgememesi. Gerçekten kültür mirasının tek bir nokta da buluşması böyle güzel bi çalışmada bulunması çok daha anlamlı bir hale getirmiş kooperatifinizi, inşallah bu istihdamların artması adına kadınlarımızın istihdamların artması adına temenni ediyoruz, başarılar diliyoruz. Devletimizin de kadın istihdama gösterdiği desteğin en güzel örneklerinden birini yaşadık bugün gezdik gerçekten mekân olarak tarihi ve aile ortamı içerisinde bu güzel çalışmalarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyoruz başarılar diliyoruz. Göz nuru el emeği sadece el emeği değil ayrıca bir sanat eseri ortaya çıkarmışlar. Yapımını da izledik gerçekten çok el emeği çok sabır, zahmet gerektiren iş bu iş severek yapılabilir. Taşıdıkları misyonda çok güzel, yaptıkları işte çok güzel Allah başarılarınızın devamını getirsin”

Elpek dokuyan eller kadın girişimi ve işletme kooperatifi başkanı Nigar Duman ise teşekkürlerini sunarken konuşmasında “Ak Parti kadın kolları olarak bizlere onur verdiğiniz için hoş geldiniz diyoruz üyelerimiz ve kendi adımıza çiçeğiniz içinde çok çok teşekkür ediyoruz. Görmüş olduğunuz bütün ürünleri biz burada kadınlar olaraktan kooperatifimiz olaraktan satışını gerçekleştiriyoruz. Gerçektende benim ortaklarım diyorum onlar kooperatif ortakları, buraya sabah 10’da koşarak ve mutlulukla geliyorlar buradan da evlerine koşarak ve mutlukla gidiyorlar bizim için en önemli kısım kazançtan önce insan kazancı olduğu için bu nokta, mutluluk sevildikçe çoğalıyor. Onlar gerçekten mutlulukla dokuyorlar. Evlerine alan kişiler kullanırken mutlukla seveceklerinden biz çok çok eminiz şallarımız olsun, el tekstilimiz olsun hepsi gerçekten ellerinden tek tek ilmek ilmek geçiyor, mekiği dans ettiriyorlar. Biz onun için çok mutluyuz” dedi.

Yorumlar