Şehit aileleri hem meslek öğrenecek,hem de gelir elde edecek

8 Ekim 2021 Cuma 15:17

Şehit aileleri hem meslek öğrenecek,hem de gelir elde edecek

Şehit aileleri hem meslek öğrenecek,hem de gelir elde edecek

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Maden Şehitleri Aileleri Yaşatma Derneği, dernek üyelerine katkı ve istihdam sağlamak amacıyla ‘Maden Şehitleri aileleri Kamu Kurumları için üretiyor’ adı altında proje hazırladı. Halk eğitim Merkezi ile ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında Şehit ailelerine verilecek kurs ile üretim yapılacak.

Ereğli Maden Şehitleri Aileleri Yaşatma Derneği yönetimi, İçişleri bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne hazırladığı proje kapsamında üretim atölyesi kurarak şehit ailelerine üretim konusunda kurs vermeye başladı. Kepez Cumhuriyet Halk Evlerinde kurulan atölyede kurs almaya başlayan kursiyerler çanta üretimine başladı. Proje kapsamında ilerleyen günlerde kadın giyimine yönelik çalışmalar yapılacağı öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli Maden Şehitleri Aileleri Yaşatma Derneği başkanı Çetin Yiğit, amaçlarının maden şehitleri ailelerinin hem meslek öğretmek hem de kendilerine gelir sağlamak olduğunu söyledi. Çetin konuşmasında “Projemiz ‘Maden Şehit aileleri üretiyor’ adı altında yola çıktık. Arkadaşlarımız ile birlikte buna karar verdik. Projemizin çalışmalarını yaptık ve İçişleri bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne projemizi sunduk. Projemiz kabul edildi. Daha sonra Sayın Valimiz ile protokol yaptık. Protokolden sonra Bakanlığımız Proje ile ilgili ödeneği valiliğimize aktardı. Bizde valiliğimizden aldığımız ödenek ile makinelerimizi ve envanterlerimizi aldık. İlk etapta 17 kursiyerimiz var. Kursiyerlerimizle bu işe başladık. Halk eğitim merkezi ile iş birliği içindeyiz. Nuran hocamızın önderliğinde kursiyerlerimize eğitim veriliyor. Şu anda çanta imaları var. Bundan sonra kadın giyimi üzerine çalışma yapacağız. Tişört, penye üretimine geçeceğiz. Maden şehitleri ailelerine hem meslek öğretmek hem de gelir etmeleri amacıyla açılan kursumuz 1 yıl sürecek. Bu süreçte buradaki eğitimlerini alacaklar. Bundan sonraki süreçte kendi atölyemizi kurup maden şehidi yakınlarına hem istihdam sağlamak hem de kendi ekmeklerini kazansınlar, kendi ürünlerini oluştursunlar diyerek bir atölye oluşturacağız” dedi.

Yorumlar