Seçmen sandık başında... Ereğli oy kullanmaya başladı...

31 Mart 2024 Pazar 12:46

Seçmen sandık başında... Ereğli oy kullanmaya başladı...

Seçmen sandık başında... Ereğli oy kullanmaya başladı...

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında. Saat 08.00 itibariyle oy kullanma işlemi başladı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, 61 milyondan fazla seçmen, yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullanacak.Bir seçmen, hangi seçim çevresinin seçmeni ise ancak o seçim çevresinde yapılan seçimler için oy verebilecek.81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak.32 ilde bir bir öne alınan oy verme işlemi 07.00'de başladı. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

NEREDE OY KULLANILDIĞI NASIL ÖĞRENİLİR?

Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, YSK'nin internet sitesinden, e-Devlet kapısından, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecek. Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

CEP TELEFONU YASAK MI?

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak ve cezasının bulunuyor. Bu tür cihazları oy verme işlemi bitene kadar sandık kuruluna bırakılması gerekiyor.

Yorumlar