Polislerden, kendisini tutuklamasını istedi...

17 Haziran 2021 Perşembe 11:01

Polislerden, kendisini tutuklamasını istedi...

Polislerden, kendisini tutuklamasını istedi...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, geniş kapsamlı trafik ve asayiş uygulaması yapıldı. Uygulamada bir sürücü arabasını bağlatmamak için elinden geleni yaparken, aşırı alkollü olan bir vatandaş ise polislerden kendisini tutuklamalarını istedi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünden de gelen ekip desteği ile yapılan uygulamalarda; araç sürücülerinin ehliyetleri, sürücüler ile araçta bulunan vatandaşların GBT’leri sorgulandı, araç ruhsatları denetlendi, araç içinde ve bagajında aramalar yapıldı
Araç kontrollerinde görülen eksiklerin durumuna göre trafik ekiplerince cezai işlem uygulanırken, ‘kusurlu’ olarak sıfatlandırılan sonradan yaptırılan koyu renkteki filmlerde camlardan söktürüldü.
İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelikl’in ‘bizzat takip ettiği' denetimlerde ilginç diyaloglarda yaşandı

Tofaş marka aracının amortisörleri ile oynadığı tespit edilen sürücü, aracının bağlanacağını duyunca Polislerden aracının başlanmamasını istedi. Yaşanan diyalogda polise aracının orijinal olduğunu inandırmaya çalışan sürücü, yediği ceza ve 7 gün izin aldığı aracını eski haline getirmek üzere söz vererek uygulamadan ayrıldı.

BENİ TUTUKLAYIN…

Uygulamada yaşanan bir diğer ilginç olay ise Orhanlar Mahallesi Yalı Caddesi üzerinden uygulama alanına gelen ve aşırı alkollü olduğu öğrenilen Hüseyin P. Polislerden kendisini tuutklamasını istedi. Polisin istediği kimliğine karşılık sürekli olarak T.C. numarasını vermeye çalışan Hüseyin P. Kısa süren diyaloğun ardından istediğini elde ederek kelepçelendi. Olay yerine çağırılan ekip aracına bindirilen Hüseyin P. İdari işlem yapılmak üzere polis merkezine gönderildi.

Uygulamada yoklama kaçağı, aranması olan şahıslar alınırken, kontrol edilen araç, sürücü, yolcu sayısı ile uygulamada kesilen cezalar ve ele geçirilen malzemelerin ilerleyen günlerde açıklanacağı ifade edildi.

 

Yorumlar