MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETSİN SESLERİ

15 Haziran 2024 Cumartesi 17:32

MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETSİN SESLERİ

MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETSİN SESLERİ

CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul’un Ereğli ve Alaplı ilçe örgütlerini dizayn etme egosu, Kadın Kolları seçimlerine de yansıdı.

Ereğli ve Alaplı’da kendi istediği adayın seçilemeyeceğini anlayınca kongreleri erteleten Eylem Ertuğrul, 20 Haziran’da yapılacak Ereğli İlçe Kadın kolları seçiminde ilk kongredeki adayından vazgeçerek ilçe başkanlığı döneminde kadın kolları başkanı olan ve Milletvekili olduktan sonra da belediye meclis üyesi yaptığı Naile Bingöl’ü aday gösterdi. Bu duruma, “CHP Eylem Ertuğrul’un çiftliği değil” diyerek tepki gösteren CHP tabanı bir çok sosyal medya hesaplarında “Milletvekili İlçe Başkanlığı seçiminde Ali Kocamanoğlu’nu desteklerken karşısına aday olan belediye meclis üyesi Osman Yeniköy, meclis üyeliğinden istifa etti. Belediye Meclis Üyesi olan Naile Bingöl tekrar Kadın Kolları Başkanı olmak istiyorsa kongreden önce belediye meclis üyeliğinden istifa etsin. Milletvekili ben olacağım, ilçe başkanı benim dediğim olacak, kadın kolları başkanı benim dediğim olacak, gençlik kolları başkanı benim dediğim olacak demek, CHP’ye hizmet etmek isteyenlerin önünü kesmek diktatörlüktür. CHP diktatör partisi değildir. Kimse CHP’yi AKP’lileştiremez” yorumunda bulundular.


CHP Genel Merkezi’nin partiyi dizayn etme hırsı yüzünden kamuoyunda sürekli CHP’yi tartışılır bir konuma düşüren Milletvekili Eylem Ertuğrul hakkında nasıl bir işlem yapacağı merak konusu oldu.
Ayrıca Eylem Ertuğrul’un, Naile Bingöl’ün kolayca Kadın Kolları Başkanlığına seçilebilmesi için kongreyi tam bayram sonrasına 20 Haziran’a koyarak katılımın düşük kalmasını amaçladığı iddia edildi.

Yorumlar