Kış lastiği uygulaması bugün itibari ile başladı...

1 Aralık 2020 Salı 17:58

Kış lastiği uygulaması bugün itibari ile başladı...

Kış lastiği uygulaması bugün itibari ile başladı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuluyor. Kış lastiği takma zorunluluğu, 1 Aralık'ta başlayacak ve 1 Nisan 2021'e kadar devam edecek.

Ereğli’ de bugün itibari ile başlayan Kış lastiği uygulaması dolayısıyla lastikçilerde yoğun mesai başladı. Lastiklerini değiştirmek için gelen sürücüler sıra oluşturdu. Kış lastiği uygulaması ile ilgili olarak açıklamada bulunan işletme sahibi Eralp Kopan “Vatandaşlarımız can ve mal güvenliği için kış lastiklerini mutlak taktırmalı. 1 Aralık yani bugünden itibaren zaten lastikleri takmak zorunlu. Eski yıllara nazaran yoğunluk yok. Virüs salgını dolayısıyla vatandaşların çoğu lastiklerini taktırmaya da gelmiyor” dedi.

Zonguldak’ta da araç sürücüleri 1 Aralık’ta bu gün başlayan kış lastiği takma zorunluluğunu yerine getirdi. Araç sürücüleri Acılık Küçük Sanayi Sitesine gelerek kış lastiklerini taktırmak için sıraya girdiler. İşletme sahibi Arif Sezgin, “Kış lastiği taktırma zorunluluğu bugün başladığı için bizlerde yoğun bir şekilde çalışarak gelen araçlara kış lastiği takıyoruz. Kış lastiği taktır onun maliyeti ise ortalama 70 ila 100 TL arası değişebiliyor. Bu yıl corona virüs nedeniyle geçen yıla oranla iş yoğunluğu daha az oluyor. Bu yoğunluk 15 ila 20 gün daha devam eder” diye konuştu.

Yorumlar