İşte Bartu Can cinayetinin detayları...

20 Mart 2024 Çarşamba 01:34

İşte Bartu Can cinayetinin detayları...

İşte Bartu Can cinayetinin detayları...

Zinguldak’ın Ereğli ilçesinde kamp alanında ölü bulunan iç mimar Bartu Can’ın (32) 178 gün sonra çözülen cinayetinde, olaya tanıklık eden M.Ö.’nün ertesi gün Can’ın cenazesine katıldığı ortaya çıktı. İfadelerinde olayı anlatmadığı için pişman olduğunu ve Can’ı tanımadığını söyleyen M.Ö., “Bartu’nun Cenazesine katıldığım doğrudur. Belediye nikah memuru olmasından dolayı babasını tanıyordum.” dedi.

Olay, geçen yıl 10 Eylül'de, Ereğli ilçesi Yumurtalık Kayalıkları'nda meydana geldi. Bölgede arkadaşlarıyla kamp yapan iç mimar Bartu Can, sabah saatlerinde hareketsiz halde bulundu. Can'ın arkadaşları, 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. Ekipler, Can'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Otopside Can’ın çenesinin üstünde mermi girişine rastlanınca cinayet ihtimali üzerine soruşturma başlatıldı. Olay gecesi, Can’ın yanında olabileceği değerlendirilen 6 kişi farklı tarihlerde gözaltına alınıp, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, HTS kayıtları, plaka tanıma sistemindeki veriler, güvenlik kameraları ve bölgedeki fotokapanları inceledi. 22 bin 543 plakayı inceleyen jandarma, Kenan Alagöz ve M.Ö.’nün olay yerinde bulunduğunu tespit ederek 2 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltında Bartu Can’ı tanımadığını, otomobiline binince tartışmaya başladıklarını anlatan Kenan Alagöz, havaya ateş açtığını daha sonra indirirken 2’nci kez patladığını ve Can’ın vurulduğunu söyledi. Kenan Alagöz çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken M.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İç Mimar Bartu Can'ın cinayeti, olaydan 178 gün sonra aydınlatılmış oldu. 

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Alkole düşkün olduğunu ve olay günü Kenan Alagöz ile içki içmek için gittiğini anlatan M.Ö., “E.C. de oradaydı, alkol içtiğimizi görünce bize uyuşturucu sarıp verdi. Yanımıza başkaları da gelip gitti. 02.30 sıralarında alkolümüz kalmadığından çöpleri toplamak için otomobilden dışarı çıktım. O sırada kapının açılma sesini duydum ve bir erkeğin araca bindiğini gördüm. Şahsı tanımadığım için korktum, ve ‘tövbe bismillah bu kim’ dedim. Bu sırada Kenan Alagöz şaşkınlıkla indi ve peşinden adını sonradan öğrendiğim Bartu Can da indi. Ben aracın diğer tarafına giderken 2 el silah sesi duydum. Can’ı yerde yatarken gördüm ve Kenan’a ‘ne yaptın abi sen’ diyerek serzenişte bulundum. Kenan bir süre donup kaldıktan sonra ‘hadi gidelim’ dedi. Giderken ‘sen dua et adam inşallah ölmemiştir. Sen ne yaptın, adamı neresinden vurdun’ diye sordum. Cevap vermedi.” dedi. 

‘SENİN NUMARANI DAHİ SİLDİM’ DEMİŞ

Bu zamana kadar olayı anlatmadığı için pişman olduğunu söyleyen M.Ö., “Sabaha kadar uyuyamadım. Kenan ile buluştuk onun da titrediğini ve korktuğunu gördüm. Bana ‘ben de ne olduğunu bilmiyorum’ dedi. Daha sonra kendisiyle görüşmedik. En son 1 Mart’ta kendisini arayıp ‘nerdesin, ne yapıyorsun? Ne yapmayı düşünüyorsun’ diye sordum. Bana ‘Cumaya gidiyorum. Ben senin numaranı dahi sildim.’ diyerek cevap verdi. Telefonu kapatıp normal hayatıma devam ettim. Son konuşmadan sonra başııza gelen olaydan dolayı pişmanlık duydum ve bildiklerimi anlatmak üzere jandarmaya geldim.” diye konuştu.

‘BABASINI TANIYORDUM’

Savcılıkta verdiği ifadede Kenan Alagöz’ü, teslim olması için ikna etmeye çalıştığını belirten M.Ö. anlatmadığı için pişman olduğunu söyledi. Bartu Can’ı önceden tanımadığını öne süren M.Ö., “Bartu’nun cenazesine katıldığım doğrudur. Ben şahsın babasını belediyede nikah memuru olması sebebiyle tanıyordum. Cenazeye katılma sebebim de budur. Ben Bartu’yu yerde yatarken gördüğümde Kenan ile arasında 2-3 metre mesafe vardı. Ateş ettiğini görmedim ama elinde silah olduğunu net şekilde gördüm.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar