Düğün sektöründe de ciddi olumsuzluklar yaşanıyor.

1 Mart 2021 Pazartesi 19:05

Düğün sektöründe de ciddi olumsuzluklar yaşanıyor.

Düğün sektöründe de ciddi olumsuzluklar yaşanıyor.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Koronavirüs salgını birçok sektörü olumsuz etkilerken düğün sektöründe de ciddi olumsuzluklar yaşanıyor. Gelinlik, damatlık satan iş yerleri ve fotoğrafçılar uzun zamandır çalışamadıklarını ifade ettiler.

Ereğli’ de PANDEMİ salgını dolayısıyla uygulanan tedbirler esnafı olumsuz etkiledi. Lokantalar müşteri kabul edemezken paket servisi ile para kazanmaya çalışıyor. Kafe ve diğer işletmeler ise işyerlerinin açılacağı günü bekliyor. İlçede PANDEMİ salgını dolayısıyla uzun süredir düğün merasimleri gerçekleştirilemezken, ağırlıklı olarak düğünlerle geçimini sağlayan iş yerleri de sıkıntı yaşıyor.

Damatlık, gelinlik satışı yapan iş yerleri ile fotoğrafçılar, uzun süredir düğün olmaması nedeniyle iş yapamadıklarını ve ilerleyen günlerde işlerin açılmasını ümit ettiklerini kaydettiler.

Esnaflar yaptıkları açıklamada “Bizde Pandemi ’den etkilendik. Aslında geçen senenin başında Haziran aylarında, güzel satış rakamı yakalamıştık. Öyle devam eder diye düşünüyorduk, fakat Pandemi sürecinde vaka sayıları artınca, tekrardan kısıtlamalar gelince ister istemez insanlarda düğünlerini ya iptal ettiler ya da ertelediler. Bu da bizi olumsuz anlamda ciddi etkilemiş oldu. Şuan da zaten damatlık satışları, yeni sezon açıldı biz önümüzde ki sezon için aldık. Şu anda artık Bakanlığın ve yetkililerin açıklayacağı taktir doğrultusunda bizde inşallah satışlarımıza başlayacağız”

 

Yorumlar