Belediye Personeline Sağlık Taraması

7 Nisan 2021 Çarşamba 16:01

Belediye Personeline Sağlık Taraması

Belediye Personeline Sağlık Taraması

Devrek Belediye bünyesinde çalışan memur ve sözleşmeli personeller İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında sağlık taramasından geçiriliyor.
Devrek Belediyesi ile Devrek Belediyesi İmar İnş.Turz. Sosyal Hizmetler San. ve Tic Ltd. Şti Şirketi (Devrek Bel)’nde çalışan 285 personel, iş güvenliği ve sağlığı kapsamında sağlık taramasından geçiriliyor. Yakut Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından başlatılan ve 3 gün sürecek sağlık taramasının ilk gününde 60 personel sağlık taramasından geçirildi.
Devrek Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan sağlık taramasında, personele solunum fonksiyon testi, odyometri ( işitme), akciğer grafiği ve kan testleri yapıldı. Ortaya çıkabilecek sağlık problemlerinin önceden belirlenmesinin yanı sıra, mevcut sağlık problemlerinin de ortaya koyulmasının amaçlandığı sağlık taraması kapsamında elde edilen veriler personele ait sağlık takibi dosyalarına işlendi.
Başkanımız Çetin Bozkurt, sağlık taraması sırasında yaptığı konuşmada, belediye personelinin hem daha sağlıklı olmasını hem de hizmette verimli olmasını hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda, tüm personelin sağlık taramasından geçirildiğini aktaran Başkan Bozkurt, “Belediyemizde hizmet üreten işçi ve memur gibi tüm mesai arkadaşlarımızın Devrek’e hizmet sunarken sağlıklı koşullarda ve sağlıklı personelle hizmet etmek ve üretkenliğimizi artırmak birinci önceliğimizdir. Bu tür sağlık taramalarını önemsiyoruz. Yapmış olduğumuz bu tür uygulamalarla hem çalışanlarımızın sağlığını hem de iş verimini gözetme imkanına sahip oluyoruz” dedi.
Yorumlar