Balaban, başpehlivan oldu...

26 Eylül 2021 Pazar 00:51

Balaban, başpehlivan oldu...

Balaban, başpehlivan oldu...

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde PANDEMİ sebebi ile uzun süredir yapılamayan Yağlı Pehlivan güreşlerinin 30. Su Alaplı Er meydanında gerçekleştirildi. Yaklaşık 550 güreşçinin katıldığı Yağlı Pehlivan Güreşlerinin başpehlivanı İsmail Balaban oldu. 

Geleneksel  Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri, Alaplı Belediyesi önünde düzenlenen tören ile başladı. İlçe merkezinde yapılan kortej yürüyüşünün ardından güreşlerin yapılacağı alana geçildi. 

14 kategoride yapılan güreşlerde toplam 550 güreşçi derece için mücadele etti. En büyük ilgiyi başpehlivanlık mücadelesi gördü.  Survivor yarışmasında birinci olan İsmail Balaban 2017 yılında finalde karşılaştyığı isim olan Salih Erinç ile bu sene de finalde karşı karşıya geldi. Çeyrek Finalde Ali Gürbüz’ü eleyen İsmail Balaban, 2021 yılı Alaplı 30’uncu Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Salih Erinç’i yenen İsmail Balaban bir kez daha Alaplı Yağlı Güreş Müsabakalarının Başpehlivanı oldu. Başpehlivan İsmail Balaban’a ödülünü Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz verdi. Yaklaşık 500 litre yağın kullanıldığı güreşlere Zonguldak Milletvekilleri, Zonguldak, Ereğli ve Alaplı protokolü ve Bölge halkı katıldı.

Yorumlar