BİR HAYAL GİBİ YIKIP AŞMAK İSTİYORUM..

POYRAZ EFE YALÇIN

3 Mart 2020 Salı 01:26

BİR HAYAL GİBİ YIKIP AŞMAK İSTİYORUM..

BİR HAYAL GİBİ YIKIP AŞMAK İSTİYORUM..

Merhabalar…

Ben Poyraz Efe Yalçın

12 yaşındayım. Turgut reis ortaokulunda 6. Sınıfta okuyorum. Bu ilk köşe yazım. Bundan sonra her ay sizlerle birlikte olacağım. Bu ilkyazımda çocuk şiddeti ile ilgili yazmak istedim umarım beğenirsiniz.

Son yıllarda çocuk cinayeti diğer yıllara göre çok fazla arttığını görüyoruz.  Buna ben ve diğer çocuk arkadaşlarımla çok üzülüyoruz.

Ben bir sürü haber izleyip empati kurun derim. Ve o anne babaların vicdansızlığını her gün çocuk şiddeti ya da istismarı ile bir kere daha görüyorum. Bunları bir hayal gibi yıkıp aşmak istiyorum.

 Çocukları karşınızda duran zavallılar gibi görmeyin. Aslında zavallı olanlar çocuklarına çocuklara şiddet uygulayanların ta kendisidir. Bunu da hatırlatmak istedim.

 Çocuklara yapılan istismar ve şiddet ile ilgili piyasada çıkan birçok kitap var. Örnek vermek gerekirse ‘Çocuklara söz geçirme sanatı’ diyebiliriz.

 Çocuk şiddeti ile ilgili bunları yazan çocuklar ve bazı yetişkinler benim gibi şiddeti yıkmak isteyenler burada ise hepimiz el ele verirsek şiddeti yok ederiz. 

 Biz insanoğlu sadece insanlara değil başka canlılara da zarar veriyoruz. Aslında bir yandan kendimize zarar veriyoruz. O canlıların bize yararı dokunacakken zararını dokunduruyoruz.

 Size vursalar, canınızı yakıp kenara atsalar nasıl hissedersiniz. Ve bunları yapanlara bir çift lafım var. Sizin hiçbir çocuğa ve hayvanlara bu korkuyu yaşatmaya hakkınız yok.

 

Benden size en güzel tavsiye SEVMEYİ deneyin.

 

HOŞÇAKALIN… 

 

Bana ulaşmak isteyenler için sosyal medya hesaplarım

İnstgram : poyrazefe_yalcin      tiktok : poyrazefeyalcin_official

 

 

Yorumlar