Abdi Köyü İlkokulu’nun kütüphanesi törenle hizmete girdi.

29 Kasım 2021 Pazartesi 15:31

Abdi Köyü İlkokulu’nun kütüphanesi törenle hizmete girdi.

Abdi Köyü İlkokulu’nun kütüphanesi törenle hizmete girdi.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Abdi Köyü İlkokulu’nun kütüphanesi gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.
Tekstil İşçisi Özlem Karaca ve arkadaşlarının girişimi ile başlatılan çalışmalar kapsamında, bakım ve onarım çalışmaları yapılan kütüphane’nin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, eğitime sağlanan desteğin önemli olduğunu vurgulayarak, çalışmayı başlatan Karaca ile birlikte arkadaşlarına ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.
PAPİLA’DAN ANLAMLI SÖZLER
Kütüphaneye bir de Atatürk posteri hediye eden Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila, hayata geçirilen projenin açılışında yer almaktan gurur duyduğunu belirterek, şöyle dedi:
“Büyük bölümünü savaş meydanlarında, cephelerde geçirdiği kısacık ömründe 4000’e yakın (3994) kitap okumuş bir büyük önder, bir dünya lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülke geleceğini emanet ettiği siz yürekli Türk gençlerinin emeği bu değerli eser, köy kütüphanesinin açılışına tanık olmaktan büyük mutluluk ve gurur duydum. Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.”
ÖZBEK’E PLAKET
2 yıldır yaşam mücadelesi veren ancak yaşama tutunamayan 13 yaşındaki Lösemi Hastası Erhan Ensar Öztürk’ün adı verilen Kütüphanenin açılışı, İl Milli Eğitim Müdürü Aldoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Korkmaz, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Naile Bingöl, Okul Müdürü Pınar Akbaş, Fenerbahçe Kulübü Karadeniz Ereğli Şubesi ve Karadeniz Ereğli Fenerbahçe Taraftarları Derneği Başkanı Serdar Özbek, okul öğretmenleri, öğrenciler, öğrenci velileri, projeye destek olanların hazır bulunduğu kalabalıkta, Karaca ve çocuklarla birlikte yapıldı. Açılışın ardından ise kütüphaneye kitap bağışında bulunması dolayı Özbek’e plaket takdim edildi.
Merhum Öztürk’ün vefatının 52. Gününe denk gelen törende kuran okutuldu, açılışın ardından ise davetlilere yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.
Bu arada, Merhum Erhan Ensar Öztürk’ün adı yazılı ve üzerinde Kar’an-ı Kerim’i sembolize eden resim bulunan sınıf duvarında Karaca ile birlikte katkıda bulunan ekibin isimlerinin yer aldığı tablo da asıldı.
KARACA ÇOK HEYECANLANDIK
Projenin mimarı Alaplı’daki bir fabrikada Tekstil İşçisi olarak çalışan Özlem Karaca gerçekleştirdikleri projeye ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitime katkı amaçlı öncesinde 8 proje daha hayata geçirdiklerini söyledi.
Bu projeler arasında, ülke genelinde bazı okulların da yer aldığını anlatan Karaca, şöyle dedi:
“Ereğlimizde, kütüphanesiz okulları araştırmaya başladım. Bu arada, Abdi köyü İlkokulunda kütüphane olmadığını, kullanılmayan boş bir sınıf bulunduğu bilgisine ulaştım. Birlikte hareket ettiğimiz 21 arkadaşımız ile çalışmalara başladık. Öncelikle inceleme yaptırdığımız okulda, sınıfın tadilatı ve kütüphane için gerekli malzemeleri belirledik. Aralarında Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Sayın serdar Özbek başta olmak üzere birçok eğitim severe ulaşarak taleplerimizi ilettik. Her birimizin maddi-manevi katkıda bulunduğu projeye cebindeki harçlığını veren küçük çocuklarımız dahi oldu.
Bugün de, (dün) 21 günde çalışmalarını tamamladığımız okuldaki kütüphanemizin açılışını gerçekleştirdik. Böyle bir çalışmayı daha hayata geçirdiğimiz için arkadaşlarımızla birlikte büyük heyecan ve gurur yaşıyoruz. Projemize katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İlim ve fen nerde ise orada olacağız ve her fer-i milletin kafasına koyacağız’ sözünü unutmuyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde bu tür çalışmaları sürdüreceğiz.”

Yorumlar