33 müebbete mahkum edildi...

14 Temmuz 2021 Çarşamba 01:47

33 müebbete  mahkum edildi...

33 müebbete mahkum edildi...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Mesut Dereçiçeği’nin öldürülmesi ile ilgili olarak Ereğlİ Ağır Ceza Mahkemesinde karar davası görüldü. Mahkeme sanık Mehmet Sarı (33) müebbet hapse mahkûm edildi. 

10 Ekim 2020 tarihinde Kavaklık mahallesinde bir iş yerine ait depoda meydana gelen olayda bir kişinin yerde hareketsiz olarak yattığı ihbarına gelen polis ve sağlık ekipleri, Mesut Dereçiçeği’nin göğsünden aldığı kesici alet darbeleri ile hayatını kaybettiğini belirlemişti. Olaydan sonra geniş çaplı araştırma başlatan ekipler, sanık Mehmet Sarı ismine ulaşmış ve kısa süre de yakalamıştı. 

Yaşanan olay ile ilgili olarak Ereğli Ağır Ceza Mahkemesinde bugün karar davası görüldü. Duruşmaya tarafların avukatları ile Mesut Dereçiçeği’nin yakınları katıldı. Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan sanık Mehmet Sarı, Mesut Dereçiçeği ile yaklaşık 3 yıldır tanıştıklarını, aralarında herhangi bir husumet bulunmadığını ve olay gecesi Mesut Dereçiçeği’nin evine gelmek istediğini, kendisinin bunu kabul etmeyerek depoya gittiklerini ifade etti. 

Kendisinin aşırı alkollü olduğunu ve depo da uyuşturucu kullandıklarını iddia eden Mehmet Sarı savunmasında "Ben dışarıdan gelmiştim, aşırı derecede alkollüydüm. Kapı çalındı, Mesut eve gelmek istedi bende kabul etmedim. Daha sonra olayın yaşandığı iş yerinin deposuna gittik. Bana ağır küfürler etti. 'Seni öldürürüm, gebertirim' şeklinde sözler söyledi ve bana yumruk atmaya çalıştı, beni yere düşürmek istedi. O esnada elinde bıçak olduğunu gördüm, bıçak ile bana doğru saldırdı bende sandalye ile eline doğru vurdum, bıçak düştü, bıçağı aldım. 'Önümden çekil eve gideyim' dedim, küfür etti. Aramızda itişme yaşandı, kendisi geriye doğru sandalye ile düştü, düşerken beni de çekti, o esnada elimde olan bıçak Mesut'a saplandı. Montumu çöpe attım, bıçağı depodan çıktığımda belime koymuştum sonra bıçağı belimde göremedim. Eşim olay tarihinde Akçakoca'da annesinin yanındaydı. Telefonum olmadığı için petrol istasyonuna giderek ilk önce babamı sonra amcamı aradım. Amcam ve babam beni evden alarak Akçakoca'ya bıraktılar. Daha sonra yakınım ile görüştük, aracı getirmemi istedi. Aracı getirme yerine gittiğimde polisler beni buldular. Yaşanan olay nedeniyle bende üzgünüm, yaşanılan olay tamamen kaza sonucudur, Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" sözleir ile kendisini savundu. 

Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Sanığın sabıka kayıtlarından elde edilen suçu işlemeye meyilli kişiliği, suçu işlemekten pişmanlık duymaması, hapis cezasının ıslah edici özelliğini de dikkate alarak indirim uygulanmasına yer olmadığına ve müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Yorumlar