2.Oturum gerçekleştirildi...

14 Ocak 2022 Cuma 18:20

2.Oturum gerçekleştirildi...

2.Oturum gerçekleştirildi...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Türk metal Sendikası Şubesi ile Tat metal A.Ş. arasındaki 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinde 2. Oturumun gerçekleştirildiği bildirildi.
Sendika şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’de gerçekleştirilen toplantıya; Türk Metal Şube Başkanı Yakup Yılmaz ile birlikte; Şube Sekreteri Hakan Eskibina, Şube Mali Sekreteri Ferdi Ergün, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altay, Tat Metal İşyeri Baştemsilcisi Erşah Erdoğdu ile Toplu Sözleşme Daire Uzmanı Yasin Aydoğan yer aldı.
Şirket kanadından ise Tat Metal A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Ceyhan Kuyumcu ve Tat Metal A.Ş. Avukatı Fırat Karadayı’nın hazır bulunduğu oturumda görüşülen 25 idari maddeden 22 madde, Türk Metal’in işverene sunduğu taslaktaki şekliyle kabul edildi.
3 idari madde ve diğer maddelerin görüşülmesi için bir sonraki toplantı üzerinde karar veren taraflar, 21 Ocak’ta aynı yerde saat 11.00’de üçüncü oturumda bir araya gelecekler.
1 Ocak 2022’den geçerli olan ve 2 yılı kapsayacak Toplu İş Sözleşme görüşmeleri, Tat Metal’de çalışan 315 sendikalı işçiyi kapsıyor.
YILMAZ SOSYAL HESABINDAN…
Diğer yandan, Türk Metal Şube Başkanı Yılmaz, toplantının ardından sosyal hesabından yaptığı paylaşımında, “Gerçekleşen toplantının Sadece Türk Metal emekçilerinin değil, Türkiye işci sınıfının umudu Önderimiz ve Liderimiz Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’ın önderliğinde ve liderliğinde, başta Tat Metal emekçileri olmak üzere teşkilatımıza ve emek camiasına hayırlı olmasını dileriz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar