Kadir Gecesi iftar programı için hazırlıklar devam ediyor.

27 Nisan 2022 Çarşamba 15:10

 Kadir Gecesi iftar programı için  hazırlıklar devam ediyor.

Kadir Gecesi iftar programı için yoğun hazırlıklar devam ediyor...

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın sosyal medya paylaşımı:

 Kdz. Ereğli Belediyesi’nde Kadir Gecesi iftar programı için yoğun hazırlıklar devam ediyor. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin sahil bandı ofis yolunda düzenlediği geleneksel Kadir Gecesi programında 15 bin kişi birlikte iftar açacak. Alanda iftar için hazırlıklar son aşamada. Belediye Başkanı Halil Posbıyık çalışmaları yakından takip ediyor. Belediye, 15 bin kişilik iftar yemeğine ilave olarak 1300 kişilik evlere sıcak yemek dağıtımını da sürdürüyor. 1000 kişilik yemek, ikame araçla yedekte bekletilecek. İftar yemeği için 15 bin kişilik, evlere sıcak yemek için 1300 kişilik olmak üzere toplam 16 bin 300 kişilik yemek hazırlığına günler öncesinden başlandı.
Çorba, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile belediye arasında oluşturulan protokol çerçevesinde belediye tarafından okula yaptırılıyor.
Çorbanın yanı sıra Belediye tarafından hazırlanan, et kavurma, pilav ile hurma, zeytin ve tulumba, köpük tabakların içinde ikram edilecek. Belediye yemekhanesine eleman takviye yapılarak kavurma ve pilav yemekhanede pişiriliyor. 15 bin ayran, 15 bin su ve ikramlıklar önceden hazırlandı. Tahta paletler, oturma grupları, belediye imkanlarıyla alana transfer edildi. Yemek dağıtımı, belediye personeli aracılığıyla gerçekleştirilecek.
Çocuklara elma şekeri, pamuk şeker, macun şeker, horoz şeker ikram edilecek. Çeşitli hediyeler dağıtılacak.

Yorumlar