"Hüseyin Çakır demokrasi şehidimizdir"

31 Mart 2024 Pazar 14:17

"Hüseyin Çakır demokrasi şehidimizdir"

"Hüseyin Çakır demokrasi şehidimizdir"

Kdz. Ereğli Belediyesi CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Hüseyin Çakır, görevli olduğu okulda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Kdz. Ereğli Belediyesi CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Hüseyin Çakır (59), görevli olduğu okulda kalp krizi geçirerek kaldırıldığı Echomar Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, hastaneye gelerek açıklamalarda bulundu. Evli ve 2 çocuk babası Hüseyin Çakır’ın “çok miktarda polis görev kağıtsız oy kullanmaya geliyor. Görev kağıdı olanda sistemde sorgulanmıyor” diye bilgi verdikten 10 dakika sonra fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını belirterek; “Maalesef Hüseyin çakır’ı kaybettik. O bizim demokrasi şehidimizdir. Bugün sandıklara sahip çıkmak Hüseyin çakır kardeşimizin vasiyetini yerine getirmektir” dedi.

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Bugün seçim günü çok üzgünüz. Hüseyin Çakır, değerli bir kardeşimizdi.

Ereğli’yi temsil etmesi için onu meclis üyesi adayı yaptık. Kdz.  Ereğli‘ye çok yararlı olacaktı. Demokrasiye aşık bir insandı. Atatürkçü, demokrat bir insandı. Demokrasi için yapamayacağı hiçbir şey olmayan çok değerli bir kardeşimizdi. Büyük bir şevkle seçim öncesinde birlikte çalışmalar yaptık, çok da başarılıydı.

Bugünkü heyecanla; sandıkların başına geçtik. Tabii ki sandık başında ölüme giden yolda ne oldu orasını bilmiyoruz. Sadece onun yazdıkları elimizde; Sadece söylediği “çok miktarda polis görev kağıtsız oy kullanmaya geliyor. Görev kağıdı olanda sistemde sorgulanmıyor” şeklinde yazı geçiyor ve 10 dakika sonra fenalaşıyor.

 

Allah rahmet eylesin kaybettik.  O Ereğli’deki seçim gününde hayatını kaybeden bizim gözümüzde demokrasi şehidi bir kardeşimiz, Allah nur içerisinde yatırsın.

O’nun bıraktığı anıları Ereğli’de her zaman yaşatacağız ailesine başsağlığı ve sabır dilmiyorum.

Bütün sandık başlarındaki arkadaşlara görevli arkadaşlara, sayımlarda görevli arkadaşlara üzüntüyü bir süre bırakmamız gerektiğini ifade ediyorum. Sıkıntıları görüyorsunuz hep beraber sandıkların başında daha ciddi, daha sıkı görev yaptığınız takdirde Hüseyin Çakır’ın bana göre bıraktığı vasiyeti yerine getirmiş olacaksınız.

Şimdi sandıklara sonuna kadar sahip çıkma zamanı. Demokrasi mücadelesi verme. Demokrasinin Türkiye’de Ereğli’de yerleşmesi için bu mücadeleye katkıda bulunma zamanı olarak görüyorum.  Bütün Arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Yorumlar