ÖĞRETMENLERDEN…

18 Mayıs 2021 Salı 14:46

ÖĞRETMENLERDEN…

ÖĞRETMENLERDEN…

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki bazı öğretmenlerin de katılımıyla hazırlanan “Ekolojical Literatel Kids” isimli e-Twinning Projesi’nin, Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneğinde (EYUDER) Ulusal Eğitimde Dönüşüm Forumunda poster bildiriminin kabul edildiği bildirildi.
Ankara Şehit Muhammet Yalçın Anaokulu Öğretmeni Zeliha Güneş Demir ve Karadeniz Ereğli Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Öğretmeni Fatma ULludağ tarafından oluşturulan projenin Türkiye’den 9, Portekiz, Bulgaristan, Letonya, Azerbaycan ve Ukrayna’dan 1’er öğretmen olmak üzere toplam 16 öğretmenin ortak katılımı ile hayata geçtiği belirtildi.
Karadeniz Ereğli’deki Kavaklık İlkokulu öğretmeni Yıldız Aydın Ekiz, Kepez Şehit Kader Acar İlkokulu Öğretmeni Sibel Cakcak ve, BİLSEM’de öğretmen Uludağ’ın da projede yer aldığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Proje ile çocukların; ortak evimiz olan dünyamızdaki doğal süreçleri anlayan, doğadaki ilişkileri benimseyen, doğayla uyumlu yaşayan ve ekolojik okuryazarlık becerisine sahip bireyler olarak yetişmeleri hedeflenmiştir. Afrika’da gerçekleştirilen ‘İlham Veren Öğretmenler Zirvesinde’ küresel öğretmelerle birlikte ‘EcologicalLiterate Kids’ e-Twinning projemizin tanıtımını kurucumuz Fatma Uludağ Amerika ve Afrika’daki meslektaşlarımızla paylaşmıştır. Projemiz 09-12 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek EYUDER Ulusal Eğitimde Dönüşüm Forumunda poster bildirimimiz kabul edilmiştir.
Proje kapsamında yapılan etkinliklerle çocukların doğa ve doğa olaylarına eleştirel bakabilmeleri sağlandı; doğada yaşanan sorunları fark etmeleri ve çözümün bir parçası olabilmeleri konularında bakış açıları genişledi, sürdürülebilir yaşam gibi konularda farkındalıkları gelişti ve daha doğa dostu davranarak, öğrendiklerini günlük yaşamlarına aktardılar.”

Yorumlar