Korku içinde yaşıyoruz…

Korku içinde yaşıyoruz…
Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kırmacı Mahallesinde meydana gelen toprak kayması 3 evin temelinde kaymalara ve duvarlarda çatlaklar oluşmasına neden olduğu iddia edildi. Ev sakinleri, gece korkudan uyku uyuyamadıklarını, yetkililerin bir an önce bu duruma çare bulmalarını istedi. Ev sakinlerinin ihbarı üzerine adrese gelen Zonguldak İl Afet ve Acil Durum müdürlüğü (AFAD) ve belediye ekipleri binalarda inceleme yaptı.
Olay ilçeye bağlı Kırmacı Mahallesi Şaban Üstün Sokakta meydana geldi. İddiaya göre sokak üzerinde yapımı devam eden ve yeni yapılmaya başlanacak olan inşaat alanından dolayı toprak kayması meydana geldi. Yaşanan toprak kaymasında 3 evin temelinde kaymalar ve evin duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Müteahhit firma ile görüştüklerini ancak firma yetkililerinin istinat duvarını yaptıklarını ve sorunun kendilerinden kaynaklanmadığının söylenmesi üzerine belediye yetkililerine haber verdiklerini kaydeden hane sakinleri, gece korkudan uyku uyuyamadıklarını, yetkililerin bir an önce çözüm bulunmasını istediler.
Hane sakinlerinden Bahar Tümer, yaşanan olayın ardından Ereğli Belediyesi Çözüm Masası’nı aradıklarını ve ekiplerin hemen geldiğini kaydeden Tümer “Evimizde oluşan çatlaklar sebebi ile bugün belediye ekiplerine haber verdik. 3 gecedir evde camım açık uyuyorum. Çok mağdur durumdayız aslında. Yapılacaklarla ilgili zaten 15 gündür müteahhit firma ile görüşmek istiyoruz. Müteahhit bize her hangi bir şekilde dönmüyor. ‘Biz önlemlerimiz aldık. Bizim yapabilecek her hangi bir şeyimiz yok. İstinat duvarını biz çektik. Gerisi bizi ilgilendirmiyor” diye bize geri dönüş yapıldı. Bugün tekrar aradım. Firmanın sahibi ile görüşmek istedim. Benim numaramı aldılar. Ancak dönüş olmadı. Belediye Çözüm Masası’nı aradım. Sağ olsunlar hemen geldiler. Zonguldak AFAD ekiplerine haber verilmesini istediler. AFAD ekiplerine haber verdik. Oradan da geldiler. İnceleme yaptılar. İnşallah bir an evvel bizim bu mağduriyetimiz giderilir. Bizde eski huzurumuza geri döneriz. Çünkü gerçekten korku ve endişe dolu günler geçiriyoruz. Üç gecedir gerçekten uyumuyorum. Evimde 11 aylık bebeğim var. Ve ısınma problemi yaşamaya başladım. Oluşan çatlaklıklardan ve çökmelerden sebep camım açık uyuyorum. İnşallah bir an evvel çözüm bulunur.
İnşaat çalışmasının başlaması ile çatlakların ve kaymaların meydana geldiğini iddia eden Nurşen Demir “İnşaat yapımı başladığı zaman oluşmaya başladı. Ve hızlı hızlı devam ediyor. Korku var tabi. Çok yani baya herhâlde ev yıkılacak diye bizde korkuyoruz. Burada artı bir inşaat daha başlıyor şuanda. O inşaat başladığı zaman benim evim en büyük tehlikede şuanda. Bir an önce önlem alınsın. Kış ortasında. Hayır, bir gece bir şey oldu. Yani hepimiz ölebiliriz. Ev üzerimize yıkılabilir. Her şey olabilir.
HALICI BİLE CESARETİMİZE İNANAMADI
Yeni yaptırdığı evin kaymalardan dolayı temelden açıldığını ifade eden Nezahet Kapucu, evlerinin önüne gelen halıcının ‘Abla siz ne cesaret burada duruyorsunuz’ diyerek durumu izah ettiğini söylediği konuşmasında “İnşaat başladı aşağıda. O zamandan beri böyle gidiyor kademe kademe çatlaklar. Çatlaklar böyle meydana geldi. Ben duymadım. Ama kapımın önünden belli yani. Önlem alınsın bir an önce. Valla geçen gün halıcı geldi. Bana diyor ki: ‘Abla siz ne cesaret burada duruyorsunuz.’ Diyor. Adam bile fark etti. Korku içeresindeyiz vallahi” dedi.
Ekipler yapılan incelemenin ardından mahalleden ayrıldı.