Önceliğimiz Kdz.Ereğlinin kalkınması...

19 Temmuz 2024 Cuma 15:10

Önceliğimiz Kdz.Ereğlinin kalkınması...

Önceliğimiz Kdz.Ereğlinin kalkınması...

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, TSO hizmet binasında bir basın toplantısı düzenleyerek; oda tarafından yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Günönü, TSO Meclis Başkanı Tasin Tanyıldız ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Çaygeç ve Cem Gül’ünde katılım sağladığı toplantıda; “Önceliğimiz Kdz.Ereğli’nin kalkınması”, diyen Başkan Keleş; 2.OSB çalışmalarında sona gelindiğinin müjdesini verdi..

Basın toplantısından konu başlıkları şöyle:

“2.OSB 95 HEKTARLIK ALANA KURULACAK”

“Uzun süredir emek verdiğimiz Kıyıcak Mevkii’ndeki İkinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulabilmesi için 16 mayıs Perşembe günü Odamızda Yer seçim toplantısı yapıldı.95 Hektarlık bir alan için Bakanlık nezdinde süreç başladı.”

“AYDINLAR MEVKİ OSB ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Aydınlar Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için 27 Haziran Perşembe günü Odamızda Yer seçim toplantısı yapıldı.106 Hektarlık bir alan için Bakanlık nezdinde süreç başladı.

“KAFES BALIKÇILIĞI PROJESİ”

Zonguldak TSO İle birlikte Fizibilitesini ve takibini yaptığımız bölgemize ekonomik anlamda çeşitlilik sağlayacak ve değer katacak projemiz için ilgili kurumlarla görüşerek süreç hız kazanmıştır. Kdz.Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlığı ve Liman Başkanlığımız ile süreçteki işbirliğimiz devam ediyor.

“EĞİTİM KAMPÜSÜ’NÜN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI”

20 bin m2 kaba inşaat, 4 bin m2 oturum alanı 5 katlı bir bina önümüzde ki yılın sonuna doğru ince işlerini tamamlayıp hizmete geçmesini bekliyoruz. Bunun yanında şehir olarak ALT YAPI noksanlığımızı şimdiden gidermek gerekiyor. Sahil trafiğinin ivedilikle çift şerit araç geçişine geçmesi gerekmektedir.

“EREĞLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ VE ERDEMİR FABRİKALARI ARASINDA OKUL SANAYİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ”


“Erdemir iş yerine yeni işçi alımı söz konusu olduğunda Erdemir’in ihtiyaçlarına ve işe alım kriterlerine uymak kaydı ile okulun metalürji teknoloji alanı izabe ve haddecilik dalı mezunlarının istihdamına öncelik sağlamak üzere kurgulanmıştır.”

“TKDK KAPSAMINDA İLÇEMİZDE DESTEKLER VERİLMEYE BAŞLANDI”

Bilindiği üzere sadece Ülkemizde 42 İli kapsayan IPARD Programı için çok büyük uğraşlar ve görüşmeler sonucunda İlimiz Zonguldak’ı da dahil ettirmeyi başarmış bulunmaktayız. Bundan sonra da yatırımcılarımız burada ki çok ciddi oranlarda verilen döviz cinsi desteklerden payını almalı mutlaka sürdürülebilir projeler çıkarmalıyız.

“YURT DIŞI ORGANİZASYONLARI”

İktisadi Araştırmalar Vakfı bünyesinde gerçekleşenSırbistan Ekonomik İşbirliğinin Geliştirilmesinde Yeni Ufuklar Sempozyumu için Belgrad’ a Gittim.Sırbistan Büyükelçimiz Hami Aksoy tarafından Büyükelçilikte verilen resepsiyona katıldım.

“İLK 500 SANAYİCİ KURULUŞTA 3 ÜYEMİZ VAR”

Bölgemizin gözbebeği olan kuruluşlarımız üretim ve ihracatın yanı sıra sağladıkları istihdam açısından da hem ülke hem de bölge ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır.
Fabrikalarımızın yöneticileri başta olmak üzere tüm çalışanlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Erdemir, TAT Metal ve Çınar Boru gururumuz olmaya devam ediyor.

Yorumlar