ÖNCE ARAÇLARA ŞİMDİ YAYALARA....

2 Temmuz 2020 Perşembe 00:18

ÖNCE ARAÇLARA ŞİMDİ YAYALARA....

ÖNCE ARAÇLARA ŞİMDİ YAYALARA....

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bozahane mendirek alanına geçmek isteyen vatandaşlar ilginç bir yasak ile karşılaştı. İddiaya göre Su Ürünleri kooperatifi tarafından araç girişine kapanan mendirek alanına yayalarında girmesinin yasaklandığı ifade edildi.

Ereğlili vatandaşların aileleri ve arkadaşları ile gittikleri, kiminin yüzdüğü kiminin ise balık tuttuğu mendirek alanına girmek isteyen vatandaşlar bozahane limanının girişinde kapıda ki görevlinin giriş yasak uyarısı karşılaştığı iddia edildi. Söz konusu olay ile ilgili olarak haber merkezimize ulaşan vatandaşlar kapıdan giriş yapmak istediklerinde görevlinin giriş yasak uyarısı ile karşılaştıklarını ve buna anlam veremediklerini ifade ettiler.

Vatandaşlar mendirek alanına girereken kapıda sorun yaşadıklarını ifade ettikleri ifade ederek “Bizler buraya hem deniz havası almak hem de Karadeniz’in eşsiz güzelliğini seyretmek amacıyla geliyoruz. Birçok kişi de çocukları ve sevdikleri ile hem balık tutmaya hem de denize girmeye geliyor. Yıllardır burada huzur ve güven ile dolaşıyorduk. Ancak bugün ki bu yasak söylemine anlam veremedik. Su Ürünleri Kooperatifi tarafından böyle bir yasak neden koyulur? Girerken bazı insanlar tartışma da yaşadı. Ereğli kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu’na sesleniyoruz. Bu durumun ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dediler.

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde PANDEMİ sürecinde Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun amatör balıkçılara sosyal mesafe kuralları içerisinde balık tutmalarına izin verilmesine rağmen Su Ürünleri Kooperatifi tarafından balık tutulmasına izin verilmemişti.

Yayalara konan yasak iddiası ile ilgili olarak Su ürünleri Kooperatifinden açıklama bekleniyor.

Yorumlar